Τρόποι για να περνάς ποιοτικότερο χρόνο με την οικογένεια σου

15:20 19/8/2020 - Πηγή: iPop

Ο θεσμός της οικογένειας, ανά τους αιώνες είναι πολύ σημαντικός. Βέβαια οι απαιτήσεις της εποχής που ζούμε, οι περισσότερες ευθύνες, αλλά και οι πολλές ώρες εργασίας, έχουν αναγκάσει τους γονείς να δίνουν λιγότερη σημασία απ’ όση θα έπρεπε στα παιδιά τους. Το να υπάρχει ποιοτικός χρόνος στην οικογένεια είναι απαραίτητο. Γι’ αυτό θα σας δώσουμε συμβουλές ώστε να δίνεται ποιοτικότερος χρόνος στην οικογένεια.

Σίγουρα, σε όσα θα διαβάσετε παρακάτω θα πείτε «εεεε, το κάνουμε αυτό» και εγώ θα σας απαντήσω «Συγχαρητήρια, που το κάνετε». Σε κάποια άλλα, όμως, που θα διαβάσετε και δεν τα κάνετε,

δεν πρέπει να… κρυφτείτε. Πρέπει να πείτε «ναι, θα το κάνουμε» ή «ναι, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

Τρόποι για να υπάρχει ποιοτικότερος χρόνος στην οικογένεια:Να τρώτε μαζί και να μιλάτε ο ένας στον άλλον. Η παρουσία όλων των μελών της οικογένειας στο τραπέζι είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Έτσι γίνεται εμφανές  το δέσιμο και η αγάπη που υπάρχει, μέσα στο σπίτι. Το ίδιο συμβαίνει, όταν υπάρχει επικοινωνία στο σπίτι! Πρέπει να μαθαίνετε τα νέα των παιδιών σας, για το σχολείο,για την παρέα του, για τα ενδιαφέροντα του, όμως να ξέρετε πως και αυτά θα έχουν την ίδια απαίτηση. Μην κρυφτείτε πείτε τους πως περνάτε στη δουλειά, τι κάνετε στη δουλειά, αν συναντήσατε κάποιο πρόβλημα μέσα στη μέρα. Μπορεί η διαφορά ηλικίας να είναι μεγάλη, αλλά η κατανόηση και η συμπόνια που θα σας δείξουν δεν περιγράφεται.

PexelsΚάντε «αγγαρείες» μαζί. Ένα σπίτι, σίγουρα, απαιτεί δουλειές καθαριότητας για να συντηρηθεί σε καλή κατάσταση. Μην το κάνετε μόνοι σας, έχοντας κλεισμένα τα παιδιά σας στο δωμάτιο. Φωνάξτε τα να σας βοηθήσουν. Όσο κουραστικό κι αν είναι, περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας και τα μαθαίνετε να είναι τακτικά και να κάνουν δουλειές. Μετά, βέβαια, μην ξεχάσετε να τα επιβραβεύσετε. Ένα γλυκάκι είναι η καλύτερη λύση!Διαβάστε μαζί. Γνωρίζω πως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, θέλουν να διαβάζουν μόνα τους. Δεκτό! Όσο μπορείτε και όσο σας παίρνει προφανώς, μείνετε δίπλα στα παιδιά την ώρα που διαβάζουν τα μαθήματα τους. Βοηθήστε τα, λύστε τους απορίες. Αυτό για την ψυχοσύνθεση των παιδιών είναι πάρα πολύ καλό. Η σιγουριά που τους εμπνέεται όταν είστε κοντά τους, τα βοηθούν και αποδίδουν καλύτερα.

PexelsΟργανώστε «εξόδους» με τα παιδιά. Μία βόλτα, ένας περίπατος, μία επίσκεψη σε έναν ωραίο κήπο, ένα πικνίκ είναι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας. Τα παιδιά τρελαίνονται για το «έξω»! Ειδικά αν είναι και μαζί σας, είναι ακόμα καλύτερα. Βγείτε έξω μαζί με τα παιδιά και μην φοβάστε να βγείτε μαζί τους έξω από το σπίτι. Διασκεδάστε με τα παιδιά. Δημιουργήστε τους ευχάριστες αναμνήσεις μαζί σας! Άλλωστε όταν μεγαλώσουν τι θα θυμούνται; Τις όμορφες στιγμές που περάσατε, όχι την ταινία που καθίσατε και είδατε.Παίξτε μαζί με τα παιδιά. Ναι ξέρω πως γυρνάτε σπίτι και είστε κουρασμένοι από τη δουλειά. Αλλά η κούραση, δεν είναι τίποτα μπροστά στη χαρά που θα πάρουν τα παιδιά σας, εάν παίξετε μαζί τους ένα επιτραπέζιο ή το αγαπημένο τους παιχνίδι. Οι ευχάριστες αναμνήσεις δεν δημιουργούνται μόνο εκτός σπιτιού, αλλά και μέσα. Πιστέψτε με, οι αναμνήσεις που δημιουργούνται μέσα στο σπίτι, ίσως να είναι οι πιο σημαντικές!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Οικογενειακές διακοπές | Οδηγός επιβίωσης

Photo: Freepik

Το άρθρο Τρόποι για να περνάς ποιοτικότερο χρόνο με την οικογένεια σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα