Τουρισμός: Όλοι οι κανόνες για πτήσεις, ξενοδοχεία και τουρίστες

11:35 9/5/2020 - Πηγή: iPop

Ο τουρισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Όμως, μετά τον κορονοϊό ίσως πολλά να μην είναι πια ίδια. Ποιο το σχέδιο για τον τουρισμό, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη; 

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής για τη λειτουργία του τουριστικού κλάδου, αποκαλύπτοντας το σχέδιο για τον τουρισμό, τα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία.

Όλοι οι κανόνες για πτήσεις, ξενοδοχεία και τουρίστεςΓια να επιβιβαστεί ένας επιβάτης
από το εξωτερικό σε πτήση με προορισμό την Ελλάδα, θα πρέπει το αργότερο εντός των τελευταίων 72 ωρών να έχει λάβει πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα ότι δεν είναι φορέας του κορονοϊού. Χωρίς αυτό δεν θα γίνεται επιβίβαση. Αναλόγως, και οι Έλληνες τουρίστες που θα θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί 72 ώρες πριν από το ταξίδι τους.Στις πτήσεις από, προς και εντός της Ελλάδας δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις, δηλαδή η χωρητικότητά τους θα είναι πλήρης προκειμένου, όπως είπε, να είναι οικονομικά βιώσιμες οι αερομεταφορές.Για πτήσεις έως τεσσάρων ωρών δε θα σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες, αλλά μόνο συσκευασμένα σνακ.Οι τουρίστες θα αναχωρούν από τη χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού και παραμονής σε καραντίνα στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα αποτελούσε αντικίνητρο για την επιλογή της Ελλάδας ως τόπου διακοπών.Σε κάθε τουριστική περιοχή της χώρας το υπουργείο Τουρισμού θα μισθώσει ένα τουριστικό κατάλυμα το οποίο θα λειτουργεί ως «ξενοδοχείο καραντίνας», όπου θα μεταφέρονται τουρίστες που διαπιστώνεται ότι είναι φορείς του κορονοϊού.

Αναλυτικά τα καταστήματα που ανοίγουν στις 11 Μαΐου και όσα ισχύουν. 

Κάθε ξενοδοχείο και τουριστικό κατάλυμα θα υποχρεωθεί να συμβληθεί με γιατρό, ο οποίος είτε δια ζώσης είτε με τηλεϊατρική θα διαπιστώνει εάν ένας τουρίστας πρέπει να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό. Τα τεστ αυτά θα έχουν αποτέλεσμα το αργότερο εντός 6 ωρών, ώστε όποιος διαπιστώνεται θετικός να μεταφέρεται σε «ξενοδοχεία καραντίνας».Θα γίνει ειδική εκπαίδευση του προσωπικού κάθε ξενοδοχείου σε ειδικούς κανόνες υγιεινής.Δεν θα υπάρχει μπουφές στα ξενοδοχεία, αλλά μόνο σερβίρισμα, εκτός ίσως των πολύ μικρών ξενοδοχείων.Οι ξαπλώστρες θα είναι σε απόσταση μεταξύ τους και θα έχουν κάλυμμα μιας χρήσης για κάθε λουόμενο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Πότε ανοίγουν τα θερινά σινεμά; Τι θα γίνει με συναυλίες & θέατρα

Photo: Pixabay

Το άρθρο Τουρισμός: Όλοι οι κανόνες για πτήσεις, ξενοδοχεία και τουρίστες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα