Γιατί το να είσαι σε σχέση δεν είναι και τόσο σημαντικό όσο νομίζεις;

10:40 9/5/2020 - Πηγή: iPop

Γιατί πιστεύουμε πως το να είμαστε σε σχέση μπορεί να μας σώσει; Γιατί θεωρούμε πως είναι τόσο σημαντικό κι αναγκαίο να είμαστε σε μια σχέση; Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είμαστε αρκετοί, είμαστε ολοκληρωμένοι και τέλειοι όπως είμαστε; Γιατί νομίζουμε πως κάποιος άλλος θα μας συμπληρώσει; Το να είσαι σε σχέση, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο νομίζεις για τους παρακάτω τρεις λόγους. 

Πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη να είναι σε μια σχέση. Ανεξάρτητα από το εάν η σχέση αυτή είναι καλή, κακή, στραβή ή ανάποδη. Ανεξάρτητα από το εάν η σχέση αυτή είναι τοξική και τους βλάπτει. Ανεξάρτητα

από το εάν δεν νιώθουν τόσο έντονα για τον άλλον.

Το να είσαι σε σχέση μπορεί να σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί χρειάζεσαι κάποιον άλλον για να νιώσεις όμορφα και σημαντικός;

Το να είσαι σε σχέση δεν είναι τόσο σημαντικό τελικά για αυτούς τους λόγουςΤο να αγαπάς τον εαυτό σου είναι προτεραιότητα

Οι σχέσεις είναι υπέροχες. Όπως και το να έχεις σχέση με τον εαυτό σου, μια σχέση που πρέπει να την καλλιεργείς καθημερινά. Είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου.

Πραγματικά, όχι μόνο στα λόγια. Είναι σημαντικό να αγαπάς τον εαυτό σου, να κάνεις τα πράγματα που σε γεμίζουν, να φροντίζεις πρώτα εσένα, την ψυχική και φυσική σου υγεία. Αξίζει τον χρόνο και τη διαδικασία.

Δεν λειτουργούν όλες οι σχέσεις

Όλες αυτές οι σχέσεις, στις οποίες επενδύεις το μυαλό σου, το σώμα σου και την ψυχή σου… δεν θα λειτουργήσουν όλες. Μερικές θα σου δώσουν μερικά καλά μαθήματα για τη ζωή και τους ανθρώπους αλλά δεν θα κρατήσει κάθε σχέση.

Όταν η σχέση σου δεν κρατάει, σημαίνει πως μπορείς και καλύτερα. Πάρε το μάθημά σου και με περηφάνια προχώρα.

Αν έχεις χάσει τον εαυτό σου σε μια σχέση… αυτά είναι τα σημάδια!

Πρέπει να έχεις τη δική σου ζωή

Όταν είσαι σε μια σχέση είναι δελεαστικό να φτιάχνεις όλη τη ζωή σου και όλο τον κόσμο σου γύρω από τον αγαπημένο σου. Αλλά αξίζεις να ζήσεις τη δική σου ζωή.

Όταν δεν είσαι ερωτευμένος, δεν χρειάζεται να προσαρμόζεις το πρόγραμμά σου και να καταπιέζεις τις δικές σου ανάγκες και τα δικά σου θέλω. Κι έτσι όταν είσαι μόνος σου, μπορείς να χτίσεις τη δική σου ζωή.

Μόλις συνειδητοποιήσεις την αξία σου, θα καταλάβεις πως το να είσαι σε σχέση δεν είναι και τόσο σημαντικό όσο νόμιζες. Η αγάπη είναι πάντα ένα υπέροχο μέρος της ζωής, αλλά δεν πρέπει να γίνει και ο σκοπός της ζωής σου ή να καθορίσει τη ζωή σου.

Κάνε το καλύτερο που μπορείς για σένα και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε επίσης:

Ο λόγος που οι άνθρωποι μένουν σε μια δυστυχισμένη σχέση

Photo: Pexels

Το άρθρο Γιατί το να είσαι σε σχέση δεν είναι και τόσο σημαντικό όσο νομίζεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί το να είσαι σε σχέση δεν είναι και τόσο σημαντικό όσο νομίζεις;,