Τόσα χρόνια μαγειρεύεις με λάθος τρόπο τα μακαρόνια! Τα 5 πράγματα που πρέπει ν’ αποφεύγεις

20:31 27/9/2020 - Πηγή: iPop

Μαγειρεύεις μακαρόνια από τότε που ήσουν φοιτητής. Ήταν το αγαπημένο σου φαγητό, ακριβώς γιατί είναι και πολύ εύκολο να το φτιάξεις. Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια που φτιάχνεις μακαρόνια, αλλά υπάρχουν λάθη που συνεχίζεις να κάνεις. Λάθη που κάνεις όταν μαγειρεύεις μακαρόνια.

Μπολονέζ, καρμπονάρα, με τυρί ή χωρίς, βίδες ή πένες… Υπάρχουν

τόσα πολλά είδη, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με τόσες πολλές σάλτσες και να έχουμε γρήγορα κι εύκολα το πιο γευστικό πιάτο.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως μπορείς να τα μαγειρέψεις με οποιονδήποτε τρόπο, αφού έχουν κι αυτά τους κανόνες τους.

Λάθη που κάνεις όταν μαγειρεύεις μακαρόνιαΠοιοτική πρώτη ύλη!

Προκειμένου να μαγειρευτούν σωστά και καλά, πρέπει να επιλέξεις ποιοτικά ζυμαρικά. Επίλεξε ένα καλό και ποιοτικό σπαγγέτι. Θα γίνει πολύ πιο νόστιμο όταν μαγειρευτεί! Επίσης, μην επιλέγεις ζυμαρικά που είναι έτοιμα σε λιγότερο από τρία λεπτά. Προτίμησε περισσότερο τα παραδοσιακά. Η διαφορά φαίνεται στο μαγείρεμα και τη γεύση!

Η σωστή ποσότητα

Πάλι έφτιαξες ζυμαρικά για να φάνε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας σου…. Και γι΄αυτό και σου κόλλησαν. Επειδή δεν υπολόγισες σωστά την ποσότητα.

Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό για την ποσότητα των ζυμαρικών που έβαλες στην κατσαρόλα, τότε τα ζυμαρικά δεν θα μαγειρευτούν καλά και θα κολλήσουν μαζί. Για να βεβαιωθείς ότι οι αναλογίες είναι σωστές, χρησιμοποίησε ένα λίτρο νερό για 100 γραμμάρια ζυμαρικά και χρησιμοποίησε την πιο βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα που έχεις.

Λάδι: Ναι ή όχι;

Σκέφτεσαι πως αν βάλεις λάδι στο νερό, τα μακαρόνια σου δεν θα κολλήσουν το ένα με το άλλο. Σκέψου ξανά και θυμήσου πως όλα είναι χημεία: νερό και λάδι δεν αναμειγνύονται. Αντιθέτως, αν προσθέσεις λάδι στο νερό με τα ζυμαρικά, το λάδι θα παραμείνει στην επιφάνεια και δεν θα έχει καμία επίδραση στα μακαρόνια.

Το πιο δύσκολο κεφάλαιο: Αλάτι

Είναι το κομμάτι που μας δυσκολεύει αρκετά. Ποτέ δεν ξέρουμε αν βάλαμε αρκετό αλάτι, αν χρειάζεται κι άλλο, αν βάλαμε πολύ και πρέπει να ξεπλύνουμε τα μακαρόνια μας.

Το αλάτι είναι απαραίτητο, όπως απαραίτητο είναι να βάλεις τη σωστή ποσότητα. Όχι, μόνο δίνει γεύση αλλά αποτρέπει και το να κολλήσουν τα ζυμαρικά. Αλλά πόσο αλάτι πρέπει να βάλεις;

10 γραμμάρια αλάτι για 100 γραμμάρια ζυμαρικά!

Βάζοντας τα μακαρόνια στην κατσαρόλα

Το σπαγγέτι δεν είναι εύκολο να μαγειρευτεί λόγω του σχήματός του. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό, να το τοποθετήσεις σωστά στην κατσαρόλα με το βρασμένο νερό.

Μια χούφτα ζυμαρικών θα πρέπει να πέσει στο κέντρο της κατσαρόλας, ώστε να εξαπλωθεί ομοιόμορφα. Σε αυτό το σημείο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε πολύ καλά τα μακαρόνια, μέχρι να είναι όλα καλυμμένα με νερό.

Αν περιμένεις τα μακαρόνια σου να μαλακώσουν και να πέσουν τότε φυσικά μέσα στο νερό, μπορεί να καούν ή να μαγειρευτούν διαφορετικά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τόσα χρόνια μαγειρεύεις με λάθος τρόπο τα μακαρόνια! Τα 5 πράγματα που πρέπει ν’ αποφεύγεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τόσα,tosa