Κολοπετινίτσα. Ένα χωριό που όλοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει κι όμως υπάρχει!

14:33 27/9/2020 - Πηγή: iPop

Μάλλον νόμιζες ότι η γνωστή σε όλους Κολοπετινίτσα δεν είναι παρά κάτι ανύπαρκτο, κι όμως έκανες λάθος! Το χωριό Κολοπετινίτσα υπάρχει και παρά υπάρχει που λέγαμε και στο Δημοτικό. Τις περισσότερες φορές που το έχεις ακούσει είναι σε εκφράσεις που θέλεις να τοποθετήσεις κάτι πολύ μακρινό και γι’ αυτό δεν αναρωτήθηκες ποτέ αν όντως υπάρχει η περιβόητη Κολοπετινίτσα.

Το χωριό Κολοπετινίτσα υπάρχει

Πιο συγκεκριμένα η Κολοπετινίτσα η αλλιώς Τριταία ( 3 φορές Ιτέα ) υπάρχει και ανήκει διοικητικά στη Φωκίδα.

Η Κολοπετινίτσα έγινε γνωστή από την κωμωδία ” Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα ” όπου πρωταγωνιστούσαν οι Κώστας Χατζηχρήστος και Μίμης Φωτόπουλος.

Λόγο της τεράστιας επιτυχίας της συγκεκριμένης ταινίας πολλοί πιστεύουν ότι η Κολοπετινίτσα είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Κώστα Χατζηχρήστου μιας και το όνομα του συνδέθηκε με αυτή. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και ο αγαπημένος ηθοποιός είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Η Κολοπετινίτσα χρησιμοποιείται συνήθως ως το τοπωνύμιο που αναφέρεται σε κάτι που δεν υπάρχει ή είναι αόριστο ή πολύ μακρινό. Το χωριό ονομαζόταν Κολοπετινίτσα μέχρι το 1927, οπότε μετονομάστηκε σε Μονοδένδρι και στην συνέχεια σε Τριταία το 1928.

Τώρα ξέρεις που βρίσκεται στην πραγματικότητα η Κολοπετινίτσα και είναι μία ωραία αφορμή να αρχίσεις να ενημερώνεις και τους γύρω σου ότι αυτό το χωριό υπάρχει. Και μάλιστα γιατί όχι μπορείς να οργανώσεις και με την παρέα σου μία εκδρομή να το δεις και από κοντά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κολοπετινίτσα. Ένα χωριό που όλοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει κι όμως υπάρχει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα