Το video για τα κατοικίδια και τον κορονοϊό που πρέπει να δεις

16:42 17/6/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί τα κατοικίδια να μην μπορούν να κολλήσουν τον άνθρωπο κορονοϊό, αλλά η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων συστήνει σε όλους να προσέχουν και γι’ αυτό κυκλοφόρησε ένα video με συμβουλές και οδηγίες. Αυτό το video για τα κατοικίδια και τον κορονοϊό πρέπει να το δεις κι εσύ.

«Αν και δεν φαίνεται ότι τα ζώα μπορούν να σας κολλήσουν τον ιό, φαίνεται ότι μπορείτε να τον μεταδώσετε σε εκείνα. Επομένως, εάν είστε άρρωστοι, αποφύγετε την άμεση επαφή με τα κατοικίδια ζώα σας.

Εάν είναι δυνατόν, ζητήστε από κάποιον άλλο να τα φροντίσει έως ότου γίνετε πάλι καλά», αναφέρει η FDA στο video.

Όπως συνεχίζει η FDA, είναι πολύ σημαντικό εάν κάποιος έχει ύποπτα συμπτώματα να αποφεύγει να πηγαίνει σε πάρκα για σκύλους κι άλλους πολυσύχναστους για σκυλιά χώρους, ενώ τονίζει πως η συνιστώμενη απόσταση των 2 μέτρων ισχύει τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα.

Ένας μικρός αριθμός γατών και σκύλων έχει αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα περισσότερα από αυτά τα κατοικίδια αρρώστησαν μετά από επαφή με άτομα που είχαν COVID-19.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση, τα σκυλιά και άλλα ζώα μπορούν να μολυνθούν με κορονοϊούς, συμπεριλαμβανομένου αυτού που προκαλεί τον Covid-19. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς σχετίζονται με τους κορονοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα στους ανθρώπους.

Το video για τα κατοικίδια και τον κορονοϊό που πρέπει να δεις:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Θυμήσου όσα είχε πει στο iPop.gr ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος:

Ο σκύλος στα χρόνια του κορονοϊού… Ένας κτηνίατρος μας λύνει όλες τις απορίες!

Το άρθρο Το video για τα κατοικίδια και τον κορονοϊό που πρέπει να δεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα