Το σώμα έχει μνήμη και δεν ξεχνά! Συγκλονιστικές περιπτώσεις ανθρώπων που το αποδεικνύουν

19:12 10/11/2020 - Πηγή: iPop

Το σώμα έχει μνήμη. Όταν κάτι ξέρει, δεν το ξεχνά. Ακόμα και αν για καιρό, πιστεύεις το αντίθετο. Μπορεί να σου έχει τύχει στη δική σου ζωή με κάτι πολύ απλό, όπως για παράδειγμα να είχες μάθει μικρή τη χορογραφία ενός τραγουδιού και όταν άκουσες ξανά το συγκεκριμένο τραγούδι μετά από χρόνια, το σώμα σου να άρχισε να κάνει τις κινήσεις, σαν να τις είχες μάθει χθες!

Αυτό είναι ένα πολύ απλό καθημερινό παράδειγμα για το ότι το σώμα

δεν ξεχνά. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες άλλες περιπτώσεις που τις βλέπεις και μένεις με το στόμα ανοιχτό. Έχουμε αρκετά παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων που έκαναν την έκπληξη και το σώμα τους ξύπνησε, μεταφορικά και κυριολεκτικά, λόγω ενός ερεθίσματος απ’ το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά με τη μουσική!

Το δέρμα σου έχει μνήμη. Τι σημαίνει, όμως, αυτό;

Συγκλονιστικές περιπτώσεις ανθρώπων που έδειξαν ότι το σώμα έχει μνήμη

Η πρίμα μπαλαρίνα Marta C. González, που έφυγε απ’ τη ζωή, έγινε viral τις τελευταίες ημέρες καθώς “νίκησε” την άνοια χορεύοντας Tchaikovsky.

Στο video, που χρονολογείται πριν από ένα χρόνο στη Βαλένθια της Ισπανίας, βλέπουμε την Marta C. González, η οποία έπασχε από άνοια, να αρχίσει να χορεύει όταν άκουσε τη «Λίμνη των Κύκνων». Το σώμα της “θυμήθηκε” τη χορογραφία που είχε παρουσιάσει και καθισμένη στο αναπηρικό της καροτσάκι, απλά αφέθηκε στις νότες!

Η Marta C. González είναι μια εξαίσια απόδειξη του ότι το σώμα έχει μνήμη! Έχουμε δει κι άλλες εντυπωσιακές περιπτώσεις ανθρώπων που το σώμα τους ξύπνησε απ’ τη μουσική!

Ερευνα που είχε γίνει το 2013 είχε αποδείξει ότι η εγκεφαλική λειτουργία των ασθενών με άνοια ενισχύεται σημαντικά χάρη στη μουσική. «Πολλοί άνθρωποι έμαθαν κάποια τραγούδια σε μικρή ηλικία και οι αναμνήσεις δεν έχουν χαθεί. Όταν τραγουδούν, αυτές οι αναμνήσεις έρχονται και πάλι στην επιφάνεια», είχε εξηγήσει η Τζέιν Φλιν, νευροεπιστήμονας από το Πανεπιστήμιο George Mason στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η 51χρονη βιολίστρια Rosemary Johnson είναι μια σπάνια περίπτωση μουσικού, καθώς η ίδια κατάφερε μετά από 29 χρόνια να συνθέσει ξανά μουσική με τη σκέψη της! 29 χρόνια μετά την αναπηρία της, η Johnson είδε ξανά ν’ αναβιώνει το όνειρό της, αφού κατάφερε να παίξει ξανά μουσική, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μυαλού της!

Η 13χρονη Miranda Meldrun είχε πάθος για τη μουσική πριν πάθει μια σοβαρή αιμορραγία στον εγκέφαλο και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της. Η μικρή είχε ημικρανίες, απώλεια ακοής και κίνησης στα άκρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου μπήκε στο χειρουργείο. Η ζωή της σώθηκε αλλά όχι τόσο απλά. Έπεσε σε κώμα και η μαμά της δεν την άφησε ούτε για ένα λεπτό. Ήταν πάντα δίπλα της και το να την βλέπει να είναι σε κώμα και να υποφέρει, ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να της συμβεί. Δεν το έβαλε κάτω, όμως, πίστεψε ότι η κόρη της θα γίνει καλά.

Τι έκανε λοιπόν; Ξεκίνησε να παίζει δίπλα της το αγαπημένο τραγούδι της 13χρονης, το Wake Me Up Inside των Evanescence. Και τα κατάφερε. Το “κόλπο” της λειτούργησε και η μικρή ξύπνησε από το κώμα.

Το 2011, η 7χρονη Charlotte Neve είχε μια σπάνια εγκεφαλική αιμορραγία που οδήγησε σε κώμα και οι γιατροί είπαν πως μπορεί να μην ξυπνήσει ποτέ. Η μαμά της Charlotte ετοιμαζόταν για το χειρότερο όταν το “Τραγούδι της Χρονιάς” στα Grammys το 2012, το “Rolling in the Deep” της Adele, άρχισε να παίζει στο ραδιόφωνο ενώ ήταν σε επίσκεψη στην κόρη της. Δεδομένου ότι ήταν ένα τραγούδι που απολάμβαναν τόσο η μητέρα όσο και η κόρη, η μαμά της άρχισε να τραγουδάει. Προς έκπληξη όλων, η Charlotte χαμογέλασε. Δύο ημέρες αργότερα, μίλησε και σηκώθηκε από το κρεβάτι.

Η μουσική είναι μόνο ένα παράδειγμα που δείχνει ότι το σώμα έχει μνήμη. Αν έχεις κάποιο παράδειγμα απ’ τη δική σου ζωή, όπου το σώμα σου δεν ξέχασε κάτι που συνήθιζες να ξέρεις, μην διστάσεις να το μοιραστείς μαζί μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το σώμα έχει μνήμη και δεν ξεχνά! Συγκλονιστικές περιπτώσεις ανθρώπων που το αποδεικνύουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα