Cheat day με πατάτα γεμιστή με cheddar και μπέικον! Σούπερ απολαυστική συνταγή

16:20 10/11/2020 - Πηγή: iPop

Οι γεμιστές πατάτες είναι νόστιμες και είναι ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί άλλωστε σε ποιον δεν αρέσουν οι πατάτες;

Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε γεμιστές πατάτες και αυτοσχεδιάζουμε. Ακόμα κι αν σου λείπει ένα υλικό μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο που έχεις στην κουζίνα σου! Αυτή η συνταγή δεν είναι τόσο “αυστηρή” ενώ το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε αποζημιώσει.

Τι θα χρειαστείς για τις γεμιστές πατάτες:4-5 πατάτες2-3 κουταλάκι του γλυκού λάδι (1/2 κουταλάκι ανά πατάτα)ΑλάτιΑλουμινόχαρτοΤυρί cheddarΜπέικονΓιαούρτιΠιπεριές (προαιρετικά)Φρέσκο κρεμμύδι (προαιρετικά)Πώς
θα φτιάξεις τις γεμιστές πατάτες;ΣυνταγήΓια κάθε πατάτα κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο που θα τις καλύπτει πλήρως.Τρυπάμε όλες τις πατάτες με ένα πιρούνι και τοποθετούμε κάθε μια στο κέντρο του αλουμινόχαρτου που έχουμε κόψει για την κάθε πατάτα.Ρίχνουμε μισό κουταλάκι λάδι στην κάθε πατάτα και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τρίβουμε το αλάτι και το πιπέρι πάνω στην πατάτα και στη συνέχεια τις τυλίγουμε όλες με τα κομμάτια αλουμινόχαρτου που έχουμε κόψει.Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε στον φούρνο σε χαμηλή φωτιά.Μαγειρεύουμε πολύ καλά τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφαιρούμε προσεκτικά και τις κόβουμε στη μέση αλλά όχι τελείως. Ρίχνουμε στο “διαχωριστικό” τυρί, μπέικον, γιαούρτι, πιπεριές και ό,τι άλλο επιθυμούμε!

Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις τον γεμιστό πουρέ στον φούρνο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Cheat day με πατάτα γεμιστή με cheddar και μπέικον! Σούπερ απολαυστική συνταγή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα