Το ποδόσφαιρο από τα μάτια ενός εξωγήινου

19:30 3/9/2014 - Πηγή: iPop

Θα είχε πλάκα να μπορούσαμε να δούμε το ποδόσφαιρο από τα μάτια ενός εξωγήινου. Αν και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, μπορούμε τουλάχιστον να φανταστούμε το τι θα σκεφτόταν αυτή η ανθρωπόμορφη ύπαρξη όταν έβλεπε ένα ματσάκι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για πρώτη φορά.

Φτάνει έξω από το γήπεδο και δίνει το εισιτήριο του. Τον οδηγούν στη θέση καθώς παρατηρεί μια μάζα ανθρώπων να φωνάζει πολύ πιο παθιασμένα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Του φαίνεται περίεργο και σκέφτεται πως θα υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος για να φωνάζουν έτσι. Υπάρχει λόγος αλλά όχι σημαντικός. Καθώς μπαίνουν

στο γήπεδο οι δύο ομάδες, οι έντεκα παίχτες έχουν την εύνοια του κόσμου και έντεκα ακούν τα χειρότερα. Το συμπέρασμα που βγαίνει απ’αυτό είναι πως λογικά η φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να χάσει γιατί έχει κάνει κάτι πάρα πολύ κακό στο κόσμο. Τι έχει κάνει; Τίποτα πέρα από το να γκρεμίζει τον εγωισμό του οπαδού. Αυτή ήταν η απάντηση μου στον εξωγήινο E.T. (Ελεύθερος Ταξιδιώτης).

Αποφάσισα να κάτσω και να λύσω όλες τις απορίες, που του δημιουργήθηκαν όσο έβλεπε μαζί μου τον αγώνα. Μέσα στην επόμενη παράγραφο θα σας πω περιληπτικά τι συμπέρασμα βγάλαμε για το άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα μέσο, που χωρίζει το κόσμο σε μάζες ανάλογα με την επιλογή της ομάδας. Μ’αυτόν τον τρόπο άνθρωποι, που μπορεί να μην έχουν κάτι κοινό, αποκτούν ένα κοινό στοιχείο στη ζωή τους. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως κάτι καλό αλλά δεν είναι. Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, η ψυχαγωγία του ποδοσφαίρου δεν είναι για τους θεατές αλλά για τους διοργανωτές της παράστασης (αγώνα). Τα 20 ευρώ του εισιτηρίου είναι ουσιαστικά η εξαγορά της πιθανής κάλυψης του εγωισμού σου και η σίγουρη εξωτερίκευση των νεύρων και τον κόμπλεξ σου στο πρόσωπο έντεκα ανθρώπων που δεν πρόκειται ποτέ να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για όσα τους λες. Αν η ομάδα σου δεν λάβει θετικό αποτέλεσμα, τότε νιώθεις πως έχεις χάσει τόσα πολλά από τη ζωή σου, ενώ δεν έχεις χάσει τίποτα. Είναι τραγικό πως έχουν πεθάνει χιλιάδες άτομα λόγω του ποδοσφαίρου και του χουλιγκανισμού. Είναι τραγικό να σκεφτείς πως τίποτα απ’όλα αυτά δεν προσέφεραν τίποτα σε κανέναν. Με λίγα λόγια αυτό είναι το ποδόσφαιρο σήμερα, φίλε μου E.T.

Γι’αυτό το λόγο θα πρότεινα να ξανασκεφτείς και εσύ φίλε αναγνώστη το λόγο, που παρακολουθείς ποδόσφαιρο. Δεν στο παίζω κουλτουριάρης γιατί και εγώ βλέποντας μπάλα περνάω σχεδόν όλο το Σαββατοκύριακό μου, αλλά τουλάχιστον εγώ το κάνω για ψυχαγωγία.

The post Το ποδόσφαιρο από τα μάτια ενός εξωγήινου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα