Αν συνειδητοποιήσεις αυτά, θα δεχτείς πιο εύκολα την απόρριψη

16:31 3/9/2014 - Πηγή: iPop

Δεν είναι πολύ πιο εύκολο να ξεστομίσεις «φεύγω» από το να ακούσεις «σε αφήνω»; Ίσως η οδύνη που μας προκαλεί η εγκατάλειψη και η απόρριψη οφείλεται στην απώλεια του ελέγχου: το γεγονός ότι η απόφαση ανήκει στον άλλο, μας κάνει να αισθανόμαστε ανασφαλείς. Ταυτόχρονα, όμως, όταν κάποιος αποφασίζει να φύγει από τη ζωή μας με έναν τρόπο κλονίζει τον κόσμο μας, καθώς ανατρέπει ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο και ακυρώνει συναισθήματα που από την πλευρά μας δεν έχουν τελειώσει. Αν θες

να δεχτείς πιο εύκολα την απόρριψη και να προχωρήσεις πιο γρήγορα, πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου τα παρακάτω:

Δεν είσαι πάντα εσύ το θέμα.

Κάποιες φορές για λόγους που εσύ δεν μπορείς να διανοηθείς και να κατανοήσεις, ο άλλος έχει ανάγκη να φύγει. Για να κυνηγήσει τα όνειρά του, για την ψυχική του ισορροπία, για την ευτυχία του… Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από σένα και τα θέλω σου. Όσο πολύ κι αν ταιριάζατε, ίσως άλλαξαν οι προτεραιότητές σας στη ζωή ή εξασθένησαν τα συναισθήματα που νιώθατε.

Κάποιες σχέσεις είναι τοξικές.

Κάνουν ένα από τα δύο ή και τα δύο μέρη της δυστυχισμένα. Μπορεί να νομίζατε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα ή θα αλλάξει ο άλλος, αλλά αυτό συνήθως δεν συμβαίνει. Όταν η σχέση αρχίζει να κάνει κακό στις ατομικότητές σας, είναι η ώρα να τελειώσει.

Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ εγωιστές για να σκεφτούν τα αισθήματά σου.

Κατά βάθος πάντα το ήξερες. Σου έλεγαν αυτό το άτομο δεν κάνει για σχέση. Εκείνος ή εκείνη σου έλεγε ότι έχει αλλάξει. Αποδέξου ότι απλώς δεν ήσουν ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτόν που θεωρούσες το άλλο σου μισό. Μήπως πάντα η σχέση σας ήταν λίγο μονόπλευρη;

Ίσως φταις εσύ.

Άλλαξες ξαφνικά; Έχει συμβεί κάτι; Μήπως ο άλλος προσπαθούσε να σου πει κάτι; Μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις σε αυτό, ή αν το βρίσκεις πολύ δύσκολο, εμπιστέψου κάποιον του οποίου τη γνώμη σέβεσαι και ρώτα τον τι εξήγηση δίνει! Σου αξίζει μια ειλικρινής απάντηση για να μπορέσεις να ηρεμήσεις και να δεχτείς πιο εύκολα την απόρριψη .

Δεν κατάλαβες ποτέ ότι μόνο εσύ ενδιαφερόσουν για αυτή τη σχέση.

Ίσως η άλλη πλευρά έψαχνε κάτι άλλο και δεν ανταποκρινόσουν πλέον στις προσδοκίες της. Απλώς έχασε το ενδιαφέρον της. Μπορεί να σου φαίνεται αδύνατο να το δεχτείς, αλλά ίσως είναι η σκληρή αλήθεια. Κάποιες φορές προσπαθούμε τόσο πολύ να διατηρήσουμε μια σχέση, όταν είναι φανερό ότι έχει τελειώσει και τα άτομα δεν πρέπει να είναι μαζί.

Σου έκανε κακό αυτή η σχέση.

Αν δεν είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου σε μια σχέση, δεν αξίζει να τη συνεχίσεις. Γιατί να συμβιβάζεται με ημίμετρα, όταν σου αξίζει το ιδανικό για σένα;

Χάθηκε η εμπιστοσύνη.

Είναι αδύνατο να γυρίσεις το χρόνο πίσω και να επιστρέψεις στη στιγμή που ήσασταν ευτυχισμένοι. Αν κάτι συνέβη στη σχέση σας και χάθηκε η εμπιστοσύνη, δύσκολα μπορεί να αποκατασταθεί και δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις.

The post Αν συνειδητοποιήσεις αυτά, θα δεχτείς πιο εύκολα την απόρριψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα