6 λάθη που έκανες την τελευταία ώρα

18:31 3/9/2014 - Πηγή: iPop

Πόσα λάθη μπορείς να κάνεις σε μία ώρα; Θεωρητικά, η απάντηση που μόλις έδωσες στο μυαλό σου είναι απόλυτη: Κανένα! Και όμως, εμείς θα σου πούμε 6 λάθη που έκανες την τελευταία ώρα και επιβάρυνες την υγεία σου χωρίς να το καταλάβεις!

Άγγιξες το πρόσωπό σου

Όσο και να το προσπαθήσεις ασυναίσθητα τα χέρια σου θα βρεθούν στο πρόσωπο σου. οι άνθρωποι αγγίζουν κατά μέσο όρο 4 φορές την ώρα το πρόσωπο τους, σύμφωνα με ερευνητές του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Υγείας. Και γιατί είναι αυτό λάθος; Θα σου απαντήσουμε δίνοντας σου ένα παράδειγμα από τη μελέτη του University of Arizona στα πλαίσια της

οποίας αποδείχθηκε πως το γραφείο στη δουλειά σου φιλοξενεί εκατοντάδες περισσότερα βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό από ότι το καπάκι της τουαλέτας του γραφείου σου! Οπότε, κάθε φορά που ακουμπάς το γραφείο σου και στη συνέχεια το πρόσωπο σου, μεταφέρεις βακτήρια και αυξάνεις τις πιθανότητες να αρρωστήσεις!

Έμεινες κολλημένος στην καρέκλα σου

Αρκετοί είναι οι ερευνητές οι οποίοι λένε ότι είναι λάθος το να κάθεσαι συνεχόμενα για μεγάλο διάστημα! Μελέτη του Northwestern University απέδειξε πως για κάθε ώρα που κάθεσαι στη καρέκλα σου την ημέρα τόσο περισσότερο αυξάνεται και η πιθανότητα μεγαλώνοντας να εμφανιστεί κάποια κινητική δυσλειτουργία! Αρκετές έρευνες μάλιστα έχουνα ποδείξει πς ασχέτως αν γυμνάζεσαι, το συνεχόμενο και πολύωρο καθισιό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη φυσική σου κατάσταση!

Τσέκαρες το Facebook πάνω από μία φορά

Η συνήθεια να τσεκάρεις το Facebook μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις προσωπικές σου σχέσεις. πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως οι άνθρωποι που τσέκαραν το προφίλ τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης πάνω από 2 φορές την ημέρα (και όχι την ώρα όπως κάνεις εσύ!) είχαν κατά 50% πιο αυξημένες πιθανότητες να χωρίσουν από τη σχέση τους ή να απομακρυνθούν από τους φίλους τους.

Έφαγες στο γραφείο σου

Ερευνητές από το University of Liverpool κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που έτρωγαν στο γραφείο τους, μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους είχαν μεγαλύτερη δυσκολία στο να κάψουν θερμίδες καθώς ο οργανισμός τους είχε διαμοιράσει την ενέργεια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλες τις ενέργειες που του είχαν επιβάλει!

Δημιούργησες χάος στο γραφείο σου!

Δεν σου είπαμε να είσαι με το ξεσκονόπανο όλη την ώρα, αλλά να το έχεις τακτοποιημένο! Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γραφείο σου επηρεάζει έμμεσα και την υγεία σου! Στα πλαίσια έρευνας που διεξήχθει από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, προσέφεραν σε διάφορους εργαζόμενους μία μπάρα σοκολάτας ή ένα μήλο. το 67% των εργαζόμενων που είχαν τακτοποιημένο γραφέιο επέλεξε το μήλο ενώ το 80% εκείνων που είχαν ακατάστατο εργασιακό περιβάλλον επέλεξαν την σοκολάτα.

Κρατήθηκες για να μην πας στη τουαλέτα

Όσο προσπαθείς να αγνοήσεις τη φύση που σε καλεί για να τελειώσεις αυτό που κάνεις εκείνη τη στιγμή δημιουργείς προβλήματα στον οργανισμό σου, ειδικά αν αυτό είναι συνήθεια. Η κατακράτηση των ούρων μπορεί να δημιουργήσει μολύνσεις στον οργανισμό σου αλλά ακόμα και ακράτεια!

The post 6 λάθη που έκανες την τελευταία ώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα