Το πιο εύκολο banana bread γίνεται στην φριτέζα αέρος

17:00 11/12/2021 - Πηγή: iPop

Το να φτιάξεις banana bread στη φριτέζα αέρος μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι δημιουργεί μια υγρή, πυκνή υφή που θα ταιριάζει υπέροχα με τον πρωινό σου καφέ.

Τι είναι το air fryer και γιατί θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύεις και τρως;

Banana bread στη φριτέζα αέρος: Υλικά¾ φλιτζάνι λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα2 μέτριες ώριμες
μπανάνες, πολτοποιημένες (περίπου 3/4 φλιτζάνι)2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη⅓ φλιτζάνι απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα καρύδια, χοντροκομμέναΠώς να φτιάξεις banana bread στη φριτέζα αέροςΣτρώνουμε το κάτω μέρος μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 6 ιντσών με λαδόκολλα. Αλείφουμε ελαφρά το ταψί με μαγειρικό σπρέι. Χτυπάμε μαζί το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.Σε ξεχωριστό μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τις πολτοποιημένες μπανάνες, τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε τη ζύμη σε έτοιμο ταψί και πασπαλίζουμε με καρύδια.Ζεσταίνουμε μια φριτέζα αέρα 5,3 qt στους 310°F και, στη συνέχεια, βάζουμε τον κάδο της φριτέζας αέρα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και μια ξύλινη λαβή που εισάγουμε στη μέση να βγαίνει καθαρή, για 30 έως 35 λεπτά, γυρίζοντας το περιεχόμενο στα μισά του χρόνου μαγειρέματος. Μεταφέρουμε το banana bread σε μια σχάρα για να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το πιο εύκολο banana bread γίνεται στην φριτέζα αέρος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα