Εναλλακτικές επιλογές για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στην Ευρώπη – Τα μέρη όπου το χριστουγεννιάτικο πνεύμα επιβίωσε από τον κορονοϊό

12:48 11/12/2021 - Πηγή: iPop

Πολλές από τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές και εκδηλώσεις της Ευρώπης ακυρώθηκαν για δεύτερη χρονιά λόγω της πανδημίας. Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν ενισχυθεί και ορισμένες χώρες έχουν επιστρέψει σε lockdown μετά την ανίχνευση της παραλλαγής Omicron, υπάρχουν λιγότερες επιλογές πόλεων όπου μπορείς να ζήσεις το πνεύμα των γιορτών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα μέρη όπου μπορείς να γεμίσεις Χριστουγεννιάτικη χαρά. Εδώ

είναι μερικές από τις πιο εορταστικές εμπειρίες που συνεχίζουν να υπάρχουν φέτος ενώ ταυτόχρονα αποτελούν υπέροχοι εναλλακτικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη.

Εναλλακτικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη

Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω πανδημίας; Όλα τα νέα μέτρα που έχει λάβει η Ευρώπη

Χριστουγεννιάτικες αγορές του Βρότσλαβ, Πολωνία

Αν και μπορεί να μην είναι το πρώτο μέρος που σκέφτεσαι για τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές, το Βρότσλαβ έχει πολλά να προσφέρει στους εορταστικούς επισκέπτες. Πραγματοποιείται σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την πόλη, αυτή η χριστουγεννιάτικη αγορά πραγματοποιείται από τον 16ο αιώνα και θεωρείται ευρέως ως μια από τις πιο όμορφες στην Ευρώπη. Περιτριγυρισμένο από ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και κτίρια βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις, η κύρια τοποθεσία στην πλατεία Rynek είναι σαν κάτι από παραμύθι.

Με πάγκους που πωλούν χειροτεχνίες, τοπικά φαγητά και ποτά και εδέσματα από όλο τον κόσμο, είναι το τέλειο μέρος για να μπεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ανοιχτό έως τις 21 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχουν απαιτήσεις εμβολιασμού ή τεστ και δεν είναι υποχρεωτικό να φοράς μάσκα έξω.

View this post on Instagram

A post shared by Miasto WROCLAW (@wroclaw_official)

Λαπωνία, Φινλανδία

Εάν βρίσκεσαι στην ΕΕ και είσαι πλήρως εμβολιασμένος ή έχεις αρνητικό τεστ COVID, τότε ένα ταξίδι στη Φινλανδία είναι ακόμα δυνατό. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσες να κάνεις ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Λαπωνία.

Η πρωτεύουσα, Ροβανιέμι, είναι το επίσημο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Τα ξωτικά λένε ότι το πραγματικό του σπίτι είναι κάπου στο μυστηριώδες “Ear Fell”, αλλά επειδή είναι γνωστό μόνο σε κάποιους λίγους, ο χαρούμενος γενειοφόρος έχει δημιουργήσει ένα γραφείο στην πόλη.

Το χωριό του Άγιου Βασίλη είναι τεχνικά ανοιχτό κάθε μέρα του χρόνου και μπορείς εύκολα να ταξιδέψεις εκεί με λεωφορείο από το κέντρο του Ροβανιέμι. Εδώ, εκτός από τη συνάντηση με τον ίδιο τον Άγιο, μπορείς να κάνεις βόλτες με τάρανδους, περιηγήσεις με snowmobile και ακόμη και να μείνεις σε ένα ξενοδοχείο Igloo.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορείς να δεις σε αυτή τη μαγική περιοχή της Αρκτικής. Οι σκοτεινές χειμωνιάτικες μέρες προσφέρουν μια ευκαιρία να δεις το Βόρειο Σέλας και το όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ακόμα κι αν τα πράγματα αλλάξουν, πολλοί τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν πλήρη επιστροφή χρημάτων ή την δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν εκ νέου κράτηση εάν αλλάξουν οι περιορισμοί για τον COVID-19 και δεν μπορείς να ταξιδέψεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Lapland (@visitlapland)

Ταλίν, Εσθονία

Ο θρύλος λέει ότι το πρώτο δημόσιο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης εκτέθηκε στο Ταλίν το 1441. Και το εορταστικό πνεύμα αυτής της μεσαιωνικής πόλης συνεχίζεται από τότε. Η αγορά πραγματοποιείται στην πλατεία του Δημαρχείου της πόλης όπου εκτίθεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Διακοσμημένα με φωτάκια και στολίδια, πωλούνται εδώ παραδοσιακά εσθονικά εποχιακά φαγητά, όπως μαύρη πουτίγκα και ξινό λάχανο. Η αγορά λειτουργεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.

Υπάρχει επίσης ένα πλήρες πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πλατεία της πόλης με βόλτες και αξιοθέατα και για παιδιά. Αντί για ένα παραδοσιακό τρένο, φέτος ένα διώροφο λεωφορείο θα μεταφέρει τους επισκέπτες στην παλιά πόλη του Ταλίν. Η Εσθονία είναι προς το παρόν ανοιχτή σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς περιορισμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Tallinn (@visittallinn)

Fira de Santa Llúcia, Βαρκελώνη

Αυτό το φεστιβάλ ήταν κάποτε μια μονοήμερη εκδήλωση για τον εορτασμό της γιορτής της Santa Lucia στις 13 Δεκεμβρίου. Τώρα εκτείνεται για να καλύψει ολόκληρες τρεις εβδομάδες με δραστηριότητες όπως σκηνές γέννησης, εορταστική αφήγηση και ένα χριστουγεννιάτικο κούτσουρο σε στυλ πινιάτα, γνωστό ως caga tio.

Υπάρχει επίσης η χριστουγεννιάτικη αγορά με σχεδόν 300 πάγκους έξω από τον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης. Βρίσκεται στο Avinguda de la Catedral και λειτουργεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, την ημέρα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση της κοινωνικής απόστασης και ο αριθμός των επισκεπτών θα μπορούσε να περιοριστεί τα Σαββατοκύριακα όταν η αγορά είναι απασχολημένη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Barcelona (@visitbarcelona)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εναλλακτικές επιλογές για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στην Ευρώπη – Τα μέρη όπου το χριστουγεννιάτικο πνεύμα επιβίωσε από τον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα