Ο Bill Gates έζησε ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής του. Ναι, τελικά τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

09:01 11/12/2021 - Πηγή: iPop

Οι δηλώσεις του Bill Gates για το 2021 στην ετήσια ανάρτησή του, μας βάζουν σε σκέψεις. Πώς βίωσε ο νούμερο 4 πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου τη χρονιά που πέρασε; Διαβάζουμε τις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου κάθε χρόνο και τους πιο πετυχημένους και μπορεί να νομίζουμε ότι κάθονται πάνω στις στοίβες των χρημάτων τους και κάνουν βουτιές στα δολάρια ως άλλοι Σκρουτζ Μακ Ντακ, αλλά από τις δηλώσεις του Bill Gates

καταλαβαίνουμε ότι το γεγονός ότι έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα δεν παύει να έχει ανησυχίες, δυσκολίες και συναισθήματα, κάποιες φορές αρνητικά, όπως όλοι μας.

Η χρονιά των μεγάλων μεταβάσεων

Το 2021 οι σταθερές στη ζωή του Bill Gates άλλαξαν. Τα σημαντικά σημεία που την καθόρισαν ως μια δύσκολη χρονιά όπως λέει ο ίδιος, είναι το πολύκροτο διαζύγιό του με την επί εικοσιεπτά χρόνια σύζυγό του Melinda,

«Η Melinda και εγώ συνεχίζουμε να διευθύνουμε το ίδρυμά μας μαζί και έχουμε βρει έναν καλό νέο ρυθμό εργασίας», για τη συνεχιζόμενη δουλειά του ζευγαριού με τον μη κερδοσκοπικό τους οργανισμό, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. «Αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ήταν μια χρονιά μεγάλης προσωπικής θλίψης για μένα. Η προσαρμογή στην αλλαγή δεν είναι ποτέ εύκολη, ανεξάρτητα από το τι είναι».

Το 2021 ήταν η χρονιά που «άδειασε η φωλιά του» φεύγοντας τα παιδιά του από το σπίτι και ήταν η χρονιά που είχε πολλή ησυχία στο σπίτι χωρίς κάποιον έφηβο να κάνει φασαρία, αλλά αυτό την καθιστά παράλληλα και τη χρονιά που πέρασε «περιόδους χρόνου χωρίς αλληλεπιδράσεις πρόσωπο με πρόσωπο με ανθρώπους». Βρήκε όμως την ευκαιρία να επωφεληθεί της κατάστασης και να διαθέσει το χρόνο του σε ένα από τα αγαπημένα του χόμπι, αυτό του διαβάσματος των βιβλίων.

Ο Bill Gates, είπε ότι του λείπει να έχει τα παιδιά του κοντά. «Είναι μια περίεργη και αποπροσανατολιστική εμπειρία. Ο προσωπικός μου κόσμος δεν αισθάνθηκε ποτέ μικρότερος από ό,τι τους τελευταίους δώδεκα μήνες».

Bill και Melinda Gates χωρίζουν μετά από 27 χρόνια- Η κοινή τους ανακοίνωση

Πώς είναι να είσαι στην κορυφή

Διαβάζοντας την ανάρτηση του Bill Gates, διαπιστώνω πόσο ίδιοι είμαστε όλοι μας, ανεξαρτήτως των μηδενικών που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Η κορυφή του Bill Gates όπως μας αποκάλυψε είχε πολλή μοναξιά και ήταν το πιο δύσκολο έτος της ζωής του.

Σύμφωνα με τον Robin Sharma, σε ένα συνέδριο που είχε παραχωρήσει σε πολυεκατομμυριούχους, ρωτώντας τους αν αισθάνονται επιτυχημένοι, σήκωσε όλη η αίθουσα τα χέρια. Σε επόμενη ερώτησή του αν αισθάνονται ευτυχισμένοι σηκώθηκαν μόνο πέντε- έξι χέρια. Τι σκέψεις σου γεννά αυτή η πληροφορία; Εμένα φυσικά πολλές και πρώτα απ΄όλα, ότι η ευτυχία είναι κάτι πιο πολύπλοκο και ότι δεν είναι συνυφασμένη μόνο με την επιτυχία. Χρειάζεται μια γενική ισορροπία, ψυχής, σώματος και πνεύματος. Δεν θα γίνουμε εκατομμυριούχοι και ξαφνικά θα πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.

Τι μου διδάσκει το παράδειγμα του Bill Gates

Ο Bill Gates είναι ένας πολύ έξυπνος και επιτυχημένος άνθρωπος και αν κάτι μαθαίνω από τα βιβλία αυτοβελτίωσης που διαβάζω είναι το να «μιμούμαι» επιτυχημένες τακτικές άλλων που πέτυχαν πράγματα στη ζωή τους, κρατώντας αυτό που ταιριάζει σε εμένα. Διαβάζω λοιπόν πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος τις δυσκολίες που έφερε μαζί του το 2021. Με την προσαρμοστικότητα. Αυτό το καταπληκτικό προσόν που μας βοηθά να επιβιώνουμε no matter what.

Δεν ξέρουμε ποτέ τι θα έρθει στο επόμενο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μας, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για κανέναν άλλον αλλά ούτε και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό που μας αρέσει σήμερα μπορεί αύριο να ξυπνήσουμε και να μας προκαλεί αλλεργία. Μπορεί να γίνουν κλικ στο μυαλό μας και οι ίδιοι να μην θέλουμε κάποια πράγματα για τα οποία μέχρι χθες λατρεύαμε. Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι και δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι θα παραμείνουμε ίδιοι και ελπίζω να μην μείνουμε ίδιοι.

Οι δηλώσεις του Bill Gates για το 2021 μου θυμίζουν ότι η προσαρμοστικότητα είναι ένα προσόν που θα μας βοηθήσει στο να πετύχουμε τους στόχους μας και να νιώθουμε μακροπρόθεσμα ευτυχισμένοι. Δοκίμασε, κάνε δράσεις, μην κολλάς, μέχρι να το πετύχεις. Κάντο όπως ο Bill Gates.

Ποια είναι η μοναδική λέξη που σου χρειάζεται αν θες να πετύχεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Bill Gates έζησε ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής του. Ναι, τελικά τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα