Το κουβανέζικο τραγούδι-ύμνος στην Αθήνα που θα σε κάνει να χορέψεις σε latin ρυθμούς!

19:41 7/4/2020 - Πηγή: iPop

Το πρώτο κουβανέζικο τραγούδι για την Αθήνα είναι γεγονός. Το Son Pa Atenas είναι ένας ύμνος στην πρωτεύουσα της χώρας μας και την ιστορία της σε latin ρυθμούς. 

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει αναμφισβήτητα μια λαμπρή και μεγάλη ιστορία που είναι αξιοσημείωτη όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί πολλοί να την ξεχνούν, όμως κάποιοι άλλοι αποφασίζουν

να την κάνουν γνωστή σ’ όλο τον κόσμο μέσα από τους στίχους τους, γράφοντας ένα τραγούδι γι’ αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, το ελληνο-κουβανέζικο συγκρότημα Santa Palabra δημιούργησε και κυκλοφόρησε ένα κουβανέζικο τραγούδι για την Αθήνα, αφιερωμένο στην πόλη με την πλούσια ιστορία.

Το τραγούδι έγραψε ο Julian Andres Bernal και οι Santa Palabra το τραγουδούν σε ρυθμούς salsa. Οι στίχοι περιλαμβάνουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Αθήνας με αναφορές στον Περικλή, την τουρκοκρατία, τους Γερμανούς, τον Παρθενώνα και τις όμορφες γυναίκες της πόλης.

Στο video clip, που σκηνοθέτησε ο Πάνος Ηλιόπουλος και που γυρίστηκε στο κέντρο της πόλης, αναδεικνύονται μερικά από τα πιο όμορφα, γνωστά και φημισμένα μέρη της Αθήνας με εικόνες να εναλλάσσονται από τις υπέροχες γωνιές της πόλης, που είναι ξακουστές και στο εξωτερικό με την πλατεία Μοναστηρακίου, το Σύνταγμα, την Καπνικαρέα και τη Διονυσίου Αρεοπαγείτου να βρίσκονται στο επίκεντρο. Φυσικά από το video clip δε θα μπορούσε να λείπει ο χορός, αφού το κουβανέζικο αυτό τραγούδι σε ξεσηκώνει να χορέψεις κι εσύ salsa. Έτσι και οι χορευτές στο video clip λικνίζονται στους latin ρυθμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιοι είναι, όμως, οι Santa Palabra;

Το ελληνο-κουβανέζικο συγκρότημα Santa Palabra δημιουργήθηκε το 2015 στην Αθήνα από τον Andres Redes και τον Κουβανό τραγουδιστή Seidel Borges. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Κουβανούς, Έλληνες και Περουβιανούς μουσικούς Seidel Borges, Andy Redes, Δημήτρη Μουδόπουλο, Mampre Kasardjian, Pedro Fabian, Yussef Beato Viton, Tahimy Rodriguez, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Δες το video clip και χόρεψε κι εσύ μαζί τους: 

Διάβασε ακόμα:

Τα καλύτερα πάρκα της Αθήνας για πικ νικ!

Το άρθρο Το κουβανέζικο τραγούδι-ύμνος στην Αθήνα που θα σε κάνει να χορέψεις σε latin ρυθμούς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα