Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2020: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων

15:40 7/4/2020 - Πηγή: iPop

Το εορταστικό ωράριο Πάσχα 2020 αφορά τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία θα λειτουργούν με διαφορετικό ωράριο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το εορταστικό ωράριο Πάσχα 2020

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση σχετικά με το εορταστικό ωράριο

Πάσχα 2020, απ’ την ερχόμενη Κυριακή θα λειτουργήσουν με ενιαίο ωράριο όλα τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά, είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ είτε για μίνι μάρκετ. ‪Την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

Στη συνέχεια, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.‬

‪Σχετικά με την επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, ότι ‬λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος και αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν λιγότερες εισαγωγές αλλά η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

«Κάθε μέρα παρακολουθούμε την αγορά», πρόσθεσε ο αρμόδιος Υπουργός.

Οι συσκευασίες τροφίμων μεταφέρουν τον κορονοϊό;

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου κορονοϊού. Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού και πραγματοποιούν σχετικές μελέτες, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων.

Ωστόσο, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει φροντίσει να μας ενημερώσει σχετικά με το πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τα τρόφιμα σ’ αυτή την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού. Γι’ αυτό το λόγο, το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας συστήνει τα παρακάτω ως καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων.

Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητούΕπιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητούΑποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητούΕπιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητούΧρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμαΚαλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων τουΚαλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας,
πουλερικά, θαλασσινά)Δεν καταναλώνουμε άρρωστα ζώα ή ζώα που έχουν πεθάνει από κάποια ασθένειαΔιαβάστε ακόμα:

Έτσι πρέπει να απολυμαίνεις τα ψώνια απ’ το σούπερ μάρκετ (Video)

Photo: Pexels

Το άρθρο Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2020: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα