Πώς θα λειτουργήσουν τα διόδια το Πάσχα; | Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

18:34 7/4/2020 - Πηγή: iPop

ΤαΠάσχα | κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να ξεπερνούν το 1.360.000 και τους θανάτους να αγγίζουν τους 76.370. 

Σχετικά, όμως, με τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου, 77 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα

με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 1.832. Από τα κρούσματα αυτά το 55% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 501 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 679 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν διενεργηθεί 28.584 εργαστηριακοί έλεγχοι.

90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 66 έτη και το 72% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, 2 νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό να φτάνει τους 81 με 23 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 88% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως έχουν παραταθεί τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 06:00 το πρωί και στη συνέχεια θα επεκταθούν ή όχι τα μέτρα με βάση τις συμβουλές των ειδικών. Μέχρι τότε, όμως, θα ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα δωρίσει 100.000.000 δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δημιουργώντας τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον κορονοϊό.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το Πάσχα

Όπως έχει τονιστεί και από τον κ. Χαρδαλιά πολλές φορές το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Γι’ αυτό το λόγο και με δεδομένο ότι ο Απρίλιος είναι ένας πολύ κρίσιμος μήνας, προβλέπεται την περίοδο του Πάσχα να υπάρξει νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μην επισκεφτούν τις επαρχίες όσοι ζουν στις μεγαλουπόλεις και θα μπορούσαν να φέρουν τον ιό. Έτσι, όπως φαίνεται, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα μπει σε λειτουργία σχέδιο που προβλέπει αστυνομική παρουσία σε όλα τα κεντρικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα της χώρας. Ταυτόχρονα προβλέπεται να κλείσουν τα διόδια, τα οποία θα ενισχυθούν με αστυνομική παρουσία. Λιγοστές θα είναι οι εξαιρέσεις.

Επιπλέον, είναι πιθανό να αυξηθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ για όποιον επιχειρήσει να ταξιδέψει το Πάσχα.

Διαβάστε ακόμα:

Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2020: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων

Photo: unsplash

Το άρθρο Πώς θα λειτουργήσουν τα διόδια το Πάσχα; | Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα