Το κόλπο της Marie Kondo για λίγη τάξη στο άλμπουμ κάμερας του κινητού σου!

16:32 30/11/2019 - Πηγή: iPop

Το κόλπο της Marie Kondo για λίγη τάξη στο άλμπουμ κάμερας του κινητού σου είναι το μυστικό για να κρατάς μόνο τις φωτογραφίες που σου δίνουν χαρά!

H Marie Kondo ή αλλιώς η γκουρού της τάξης μας έχει μάθει πολλά πράγματα για την οργάνωση, αλλά και για τη ζωή μας. Αυτό που μας έμαθε είναι μια νέα φιλοσοφία απέναντι στα πράγματα και κυρίως αυτά που δεν χρειαζόμαστε.

Μας έμαθε πώς να τακτοποιούμε σωστά μια ντουλάπα, ένα σπίτι, πώς να διπλώνουμε σωστά τα ρούχα μας στη βαλίτσα όταν ταξιδεύουμε, αλλά και πώς να κρατάμε

στη ζωή μας μόνο όσα μας δίνουν χαρά.

Η Marie Kondo μας εξήγησε τι σημαίνει το decluttering ενός χώρου και τώρα έρχεται να μας μάθει πώς θα το πετύχουμε και στην digital εκδοχή του. Γι’ αυτό ετοιμάζει και ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2020 με τίτλο Joy at Work: Organizing Your Professional Life.

Unsplash/Lara Muller

Κι ενώ για να βάλουμε σε τάξη τη digital ζωή μας, θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Kondo, η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στο PureWow, αποκάλυψε το κόλπο που οργανώνει το άλμπουμ κάμερας του κινητού της.

Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο trick για όλους όσους είναι σαν κι εμένα που αυτή τη στιγμή έχω στο κινητό μου πάνω από 4.000 φωτογραφίες. Τι μπορούμε να κάνουμε Marie Kondo για να βάλουμε λίγη τάξη σε αυτό το άλμπουμ;

Αυτό που προτείνει είναι αρκετά χρονοβόρο, καθώς η ίδια ανέφερε ότι αφιερώνει λίγη ώρα και βλέπει μία-μία όλες τις φωτογραφίες που έχει στο smartphone της και στη συνέχεια διαγράφει όλες όσες δεν θέλει.

Παράλληλα, για όσους δεν σκοπεύουν να αφιερώσουν τόσο χρόνο στο κινητό τους, η ίδια αποκάλυψε ακόμη ότι στο τέλος της ημέρας κοιτάει όλες τις φωτογραφίες που τράβηξε εκείνη την ημέρα και διαγράφει αυτές που μοιάζουν μεταξύ τους ή αυτές που δεν της δίνουν χαρά. (Απλό μα τόσο αποτελεσματικό!).

Τι κάνει με τις φωτογραφίες που της αρέσουν; Βάζει καρδούλα στις αγαπημένες της και στη συνέχεια διαγράφει όλες τις υπόλοιπες.

Διάβασε ακόμη:

Πώς μπορείς να ελευθερώσεις χώρο σε iPhone και iPad

Photo: Unsplash/Jenna Day

Το άρθρο Το κόλπο της Marie Kondo για λίγη τάξη στο άλμπουμ κάμερας του κινητού σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα