Έντονες οι αντιδράσεις για τη μεταφορά Σφακιανάκη- Σκληρές δηλώσεις Τόσκα

13:04 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η μετακίνηση του αξιωματικού στης αστυνομίας, Μ. Σφακιανάκη από τη θέση που κατείχε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αιχμές κατά του Μ. Σφακιανάκη άφησε σε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή την Πέμπτη. Ο Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε τον Μανώλη Σφακιανάκη «δημοσιοσχεσίτη» και τόνισε πως στόχος του Υπουργείου

είναι να αξιοποιούνται τα στελέχη που έχουν πραγματικές δυνατότητες.

Σημείωση!

Αξίζει να τονιστεί πως ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Μανώλης Σφακιανάκης μετακινήθηκε από τα καθήκοντα του την Τετάρτη. Έτσι, λοιπόν, έπειτα από 12 χρόνια στην θέση του διευθυντή του τμήματος, ο κ. Σφακιανάκης μεταφέρθηκε σε θέση προϊσταμένου στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο Νίκος Τόσκας την Πέμπτη χαρακτήρισε τον Μανώλη Σφακιανάκη δημοσιοσχεσίτη και τόνισε:

«Αντίληψη του υπουργείου είναι να αξιοποιούνται στελέχη που έχουν πραγματικές δυνατότητες και όχι εκείνοι που έχουν ικανότητες επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και κάνουν δημόσιες σχέσεις».

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης είχε υποβάλει σχετική ερώτηση κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πως προχωρούν από κοινού σε καρατόμηση ολόκληρης της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και προωθούν δικούς τους ανθρώπους.

Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κυριαζής είχε αναφέρει:

Να προσλάβετε στην Ελληνική Αστυνομία ανθρώπους από τα Εξάρχεια για να φτιάξετε ένα κράτος όπως εσείς το εννοείτε

Και πρόσθεσε:

Η Κυβέρνηση ξήλωσε παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς, όπως τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τον τέως Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σταυρόπουλο, σκανδαλίζοντας έντονα την κοινωνία. Πριν καλά – καλά αναλάβουν τα καθήκοντά τους και κλείσουν ένα έτος θητεία, απομακρύνθηκαν σχεδόν οι μισοί ταξίαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές

Ο αναπληρωτής Υπουργός απαντώντας στην επίθεση Κυριαζή τόνισε πως «το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, αλλά στον Ελληνικό λαό».

ΠΟΤΑΜΙ:

«Οι αλλαγές στην ΕΛΑΣ αποτελούν άλλη μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ανέχεται τους άξιους ανθρώπους.

Η απομάκρυνση του Σταύρου Σταυρόπουλου και η υποβάθμιση του Μανώλη Σφακιανάκη αποτελούν σοβαρό πλήγμα για την ΕΛΑΣ. Ο κ. Σταυρόπουλος, επί σειρά ετών υπεύθυνος για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, εξιχνίασε δεκάδες ανθρωποκτονίες και υποθέσεις απαγωγών. Αποτέλεσε υπόδειγμα αξιωματικού τόσο για τις ικανότητες όσο και για το ήθος του, προσόντα που δεν εκτιμώνται από την κυβέρνηση. Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό της και καθολική αναγνώριση του έργου της από την κοινωνία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθανθεί ότι η μάχη απέναντι στο οργανωμένο και στο ηλεκτρονικό έγκλημα θα είναι αδιάκοπη και ανεπηρέαστη από κομματικές παρεμβολές. Δυστυχώς η πολιτεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν εγγυάται ότι η ασφάλεια των Ελλήνων είναι υπέρτατο αγαθό».

The post Έντονες οι αντιδράσεις για τη μεταφορά Σφακιανάκη- Σκληρές δηλώσεις Τόσκα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα