Το καλύτερο σνακ πριν τον ύπνο είναι αυτό!

17:31 14/10/2019 - Πηγή: iPop

Αν ψάχνεις για το καλύτερο σνακ πριν τον ύπνο, οι επιστήμονες βρήκαν ποιο είναι! Νόστιμο και θρεπτικό, το cottage cheese είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι εάν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι πριν παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα.

Οι ερευνητές απ’ το Florida State University λένε πως το τυρί cottage έχει μια θετική επιρροή στον μεταβολισμό και την υγεία γενικότερα, προωθεί την αποκατάσταση των μυών

και δεν σε γεμίζει με περιττά κιλά. Τι άλλο θέλεις;

Ακόμα κι αν το τυρί cottage δεν είναι απ’ τα αγαπημένα σου, οι επιστήμονες λένε πως οτιδήποτε με 30 γρ. πρωτεΐνης μισή ώρα πριν τον ύπνο είναι το τρικ για να χορτάσεις, αλλά και να μην γεμίσεις με περιττό λίπος.

Πώς αποδείχθηκε ότι το cottage cheese είναι το καλύτερο σνακ πριν τον ύπνο;

Για τη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition, ζητήθηκε από μια ομάδα νεαρών γυναικών να φάνε τυρί cottage 30-60 λεπτά πριν πάνε για ύπνο. Οι ερευνητές θέλησαν συγκεκριμένα να δουν τι αποτέλεσμα θα είχε το τυρί cottage στους μεταβολισμούς των συμμετεχόντων και στη διαδικασία αποκατάστασης μυών.

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, μέχρι πρότινος υπέθεταν οτι μερικά τρόφιμα θα λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία γι’ αυτό.

Η συγκεκριμένη έρευνα θεωρείται τόσο σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι μερικές τροφές λειτουργούν εξίσου καλά -και καλύτερα- για το σώμα, όπως οι πρωτεϊνικές σκόνες.

Σύμφωνα με την Samantha Leyh απ’ την επιστημονική ομάδα, τα ευρήματα θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για μελλοντική έρευνα που θα διερευνά τον αντίκτυπο της συνολικής κατανάλωσης τροφίμων στις μεταβολικές αντιδράσεις.

Ενώ τα συμπληρώματα πρωτεΐνης κατέχουν μια σημαντική θέση, είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε δεδομένα για τις πραγματικές τροφές και να μελετήσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Παρόλο που δεν μπορούμε να γενικεύσουμε τη συγκεκριμένη έρευνα επειδή δοκιμάσαμε μόνο το τυρί cottage, ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα ανοίξει τον δρόμο για πιο συνολικές μελέτες στο μέλλον

Από εδώ και στο εξής, η ερευνητική ομάδα θα συνεχίσει τις έρευνές της για τα σνακς το βράδυ, σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει τις καλύτερες επιλογές τροφίμων που μπορεί να καταναλώσει κάποιος πριν τον ύπνο, ώστε να επωφεληθεί στην υγεία και στο σώμα του.

Δες ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν πέσεις για ύπνο:

Οι 5 χειρότερες τροφές για να φας αργά το βράδυ

Photo: Pixabay

Το άρθρο Το καλύτερο σνακ πριν τον ύπνο είναι αυτό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα