Πώς θα φτιάξεις σπιτικό γαύρο μαρινάτο

14:28 14/10/2019 - Πηγή: iPop

Τον γαύρο έχεις συνδυάσει με μεζεδάκια και ούζο δίπλα στη θάλασσα, αλλά μπορείς να τον απολαύσεις όλες τις εποχές! Η συνταγή για γαύρο μαρινάτο σπιτικό είναι πραγματικά πολύ εύκολη, απλά θα πρέπει να περιμένεις μερικές ώρες μέχρι να είναι έτοιμος για τον καταναλώσεις.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για γαύρο μαρινάτο;1 κιλό γαύρο250-300 ml λευκό ξύδι4 σκελίδες σκόρδο200 ml παρθένο ελαιόλαδοΑλάτιΜαϊντανό ψιλοκομμένοΚόκκινη πιπεριάΠώς θα φτιάξεις τον γαύρο μαρινάτο;Ξεκινάμε καθαρίζοντας τον γαύρο. Τι κάνουμε; Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθιά του και στη συνέχεια τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε
με σουρωτήρι.Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μπολ μια στρώση γαύρο, τον πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, βάζουμε πάλι γαύρο και αλάτι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.Στο τέλος, περιχύνουμε τον γαύρο με το ξύδι.Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες σε δροσερό μέρος στην κουζίνα. Δεν τον βάζουμε στο ψυγείο, καθώς δεν μαρινάρεται σωστά.Όταν περάσουν οι 8 ώρες, ανοίγουμε τον γαύρο με τα χέρια μας, χωρίζοντάς τον σε δύο φιλέτα, αλλά κρατώντας τα ενωμένα.Αφαιρούμε το κόκκαλο, το οποίο πρέπει να φεύγει πολύ εύκολα αφού έχει μαριναριστεί σωστά.Βάζουμε τον γαύρο σ’ ένα γυάλινο μπολ, δημιουργώντας στρώσεις.Προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και την πιπεριά, ή κι άλλα βότανα της επιλογής μας.Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, φροντίζοντας να καλυφθεί όλο το ψάρι.Διατηρούμε τον γαύρο στο ψυγείο σε βαζάκια με καπάκι, για περίπου 2 μήνες.Σερβίρουμε με τον μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.Δες ακόμα:

Φτιάξε λιαστές ντομάτες στο σπίτι

Photo: Pixabay

Το άρθρο Πώς θα φτιάξεις σπιτικό γαύρο μαρινάτο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
gavro marinato
Τυχαία Θέματα