Ο λόγος που δεν πρέπει ανεβάζεις φωτογραφίες απ’ τα ταξίδια σου στο Instagram!

16:01 14/10/2019 - Πηγή: iPop

Ας είμαστε ειλικρινείς: Όλοι ανεβάζουμε φωτογραφίες απ’ τα ταξίδια στο Instagram και τις διακοπές μας και πόσο όμορφα περνάμε. Αλλά χάνουμε το νόημα!

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σαν να μας παίρνουν μαζί τους στις διακοπές… from day one! Από την πρώτη μέρα, απ’ τη διαδρομή, το ξενοδοχείο, το φαγητό, το ποτό, την παραλία, τα ΠΑΝΤΑ. Όλα τα βλέπουμε σε stories και post και το ζούμε μαζί τους.

Κι ευτυχώς, υπάρχουν και άνθρωποι που κρατούν μερικά πράγματα

για τον εαυτό τους, ειδικά όταν πηγαίνουν διακοπές.

Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζουμε φωτογραφίες απ’ τα ταξίδια στο Instagram;

Γιατί πρέπει να αφήσεις το κινητό σου στην άκρη;

Οι διακοπές δεν είναι τρόπαιο

Το να ταξιδεύεις θα έπρεπε να καλύπτει τις ανάγκες σου και τις διαφορές με τους υπόλοιπους και όχι να το βλέπεις ως ένα βραβείο που σε ανυψώνει και θέλεις να το προβάλλεις.

Ορισμένες φορές νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου και κάνεις κάτι μη φυσιολογικό, όταν πια ποστάρεις το κρεβάτι στο τέλειο Airbnb που έχεις κλείσει. Πρέπει να θυμάσαι πως το δικό σου δωμάτιο στο ξενοδοχείο, το δικό σου υπέροχο γεύμα και η εμπειρία των διακοπών σου δεν σημαίνει ότι αξίζει περισσότερο από την εμπειρία κάποιου άλλου. Γιατί το κάνεις; Για να δείξεις πόσο ωραία περνάς και πόσο πιο ωραία περνάς από κάποιον άλλον;

Το ταξίδι είναι για να το απολαύσεις εσύ και όχι για να το σχολιάζουν, οι υπόλοιποι!

Pexels/Porapak ApichodilokΘα εστιάσεις εσωτερικά, στον εαυτό σου

Το ταξίδι, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι συναρπαστικό. Όταν πηγαίνεις σε ένα μέρος που ήθελες εδώ και καιρό να πας, νιώθεις τη χαρά και την ευγνωμοσύνη.

Ωστόσο, μπορεί πολύ εύκολα να καταναλωθεί με το κάθε post που ανεβάζεις, με το να ψάχνεις μανιωδώς free wifi, τότε οι διακοπές σου τελειώνουν και ξεκινά η «δουλειά» 9-5.

Το να ταξιδέψεις κάπου που δεν είναι τόσο «cool» και «δημοφιλές» μπορεί να σου δώσει μια διαφορετική ελευθερία από τα social, μακριά από πιέσεις και με αρκετό χώρο στο μυαλό και στην καρδιά σου. Αν δεν υπάρχει τίποτα αντάξιο για φωτογραφία στο Instagram, υπέροχα! Ήρθε η ώρα για ξεκούραση, επαναφόρτιση και χαλάρωση. Αξιοποίησε το.

Σε κάθε ταξίδι… θα πρέπει να ακολουθείς αυτούς τους κανόνες!

Θα ανακαλύψεις διαφορετικούς θησαυρούς

Το να εστιάζεις διαρκώς σε συγκεκριμένα πράγματα σε ένα ταξίδι, σημαίνει -ακόμη και υποσυνείδητα- ότι ψάχνεις αυτό που αρέσει σε όλους και ξέρεις πως θα αγαπήσουν όλοι. Αλλιώς πώς να πάρεις το like;

Κι έτσι χάνεις τη στιγμή και χάνεις θησαυρούς! Ενώ είσαι πολύ απασχολημένη να τραβήξεις τη σωστή φωτογραφία, να την επεξεργαστείς, να βρεις τα σωστά copies, να βάλεις τα σωστά hashtags, χάνεις κάτι όμορφο που είναι δίπλα σου και απλά σου περνά αδιάφορο. Δεν ψάχνεις για το κάτι διαφορετικό, ενώ θα έπρεπε…

Photo: unsplash/Mesut KayaΤέτοιες στιγμές γίνονται όλο και πιο σπάνιες

Κάνοντας ένα ταξίδι που δεν έχει γίνει tagged δεκάδες φορές είναι αυτό που ψάχνουμε σήμερα. Στην εποχή του Internet και της πληροφορίας που έχουμε για τα πάντα, ένα καλό πράγμα δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ καιρό! Γι’ αυτό απόλαυσέ το τώρα που δεν είναι και ευρέως γνωστό.

Μπορείς να κάνεις ένα «un-Instagrammable» ταξίδι. Γιατί; Μπορεί να μην είναι «cool» και «in» αλλά αυτό είναι το ζητούμενο: Απόλαυσε την ησυχία, την ενέργεια, την αίσθηση, το απροσδόκητο. Ζήσε τις διακοπές σου.

Και μην αγχώνεσαι για το Instagram, δεν έχασες και τίποτα…

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το… «κερασάκι στην τούρτα» σε κάθε ταξίδι!

Το άρθρο Ο λόγος που δεν πρέπει ανεβάζεις φωτογραφίες απ’ τα ταξίδια σου στο Instagram! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα