Το καλοκαίρι ήρθε για να μείνει! Χρήσιμα tips για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τις καλοκαιρινές λοιμώξεις

13:19 14/8/2021 - Πηγή: iPop

Χρησιμοποιείς αντηλιακό για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τον ήλιο το καλοκαίρι. Τι γίνεται, όμως, με τις καλοκαιρινές λοιμώξεις και πώς μπορείς να προστατευτείς από αυτές; Το καλοκαίρι, η θάλασσα, ο ήλιος και η υγρασία κάνουν τη γυναίκα πιο ευάλωτη στις μολύνσεις της ευαίσθητης περιοχής γι΄αυτό και η πρόληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη.

Η ουρολοίμωξη είναι μια βακτηριακή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Στο κατώτερο γεννητικό σύστημα υπάρχει τεράστια ποικιλία μικροβίων, που αποτελούν φυσιολογική χλωρίδα και υπό φυσιολογικές συνθήκες συνυπάρχουν σε ισορροπία. Όταν διαταραχθεί για κάποιο λόγο η ισορροπία της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου ή εισέλθουν μύκητες ή βακτήρια τότε εκδηλώνονται λοιμώξεις.

Μήπως έχεις κυστίτιδα και δεν έχεις απλή ουρολοίμωξη;

Τα πρώτα σημάδια και συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι:ΣυχνουρίαΕπιτακτική ούρησηΠόνος κατά την ούρησηΤσούξιμο κατά την ούρησηΑποβολή πολύ μικρής ποσότητας ούρων παρά την έντονη ανάγκη για ούρησηΔύσοσμα ούραΠόνος στην κοιλιάΑιματουρίαΠυρετός (πυελονεφρίτιδα)

6 παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία της ευαίσθητης περιοχής

5 τρόποι για την πρόληψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματοςΜείνε ενυδατωμένη

Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της ουρολοίμωξης αυτό το καλοκαίρι είναι να πίνεις πολλά υγρά και να παραμένεις ενυδατωμένη. Πίνοντας αρκετό νερό αραιώνεις τα ούρα σου και ουρείς συχνά, γεγονός που επιτρέπει στα βακτήρια να απομακρυνθούν σωστά από το ουροποιητικό σου σύστημα. Κατά μέσο όρο, ένα άτομο πρέπει να πίνει περίπου δύο λίτρα νερό κάθε μέρα. Το καλοκαίρι, αυτή η σύσταση αυξάνεται στα δυόμισι λίτρα, οπότε πιες νερό!

Μην καθυστερείς να ουρήσεις!

Εάν δεν αδειάζεις τακτικά την κύστη σου, τα βακτήρια είναι πιο πιθανό να καθίσουν και να πολλαπλασιαστούν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης ουρολοίμωξης. Έτσι, όταν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μπάνιο κάνε το χωρίς δεύτερη σκέψη!

Απέφυγε τα στενά και βρεγμένα ρούχα και μαγιό

Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, η εφίδρωση και οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό είναι αναπόφευκτες. Τα ζεστά, υγρά εσώρουχα και τα μαγιό μπορούν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων, η οποία μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Για την αποφυγή ουρολοίμωξης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αλλάζεις το βρεγμένο μαγιό σου το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει και για τα βρεγμένα ρούχα!

Να επισκέπτεσαι την τουαλέτα αμέσως μετά από κάθε σεξουαλική επαφή

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, είναι σίγουρο πως θα εκτεθείς σε βακτήρια. Εξαιτίας αυτού, η σεξουαλική επαφή είναι μια κοινή αιτία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Και μόλις λάβεις υπόψη τη ζέστη και την υγρασία που αυξάνονται ο καλοκαίρι, οι πιθανότητές να εμφανίσεις ουρολοίμωξη μετά από σεξουαλική επαφή είναι ακόμη υψηλότερες. Είναι ζωτικής σημασίας να ουρείς το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε το σώμα σου να αποβάλλει τα επιβλαβή βακτήρια.

Πρόσεχε που κάθεσαι!

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς πάντα την καθαρή σου πετσέτα όταν κάνεις ηλιοθεραπεία σε ξαπλώστρα ή την άμμο. Ακόμα και όταν πλατσουρίζεις στα ρηχά ή παίζεις στην άμμο φρόντισε να πλένεσαι καλά ώστε να μην μένει παγιδευμένη άμμος, καθώς αποτελεί εστία μικροβίων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Το καλοκαίρι ήρθε για να μείνει! Χρήσιμα tips για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τις καλοκαιρινές λοιμώξεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα