Πρώτη η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου για το σύνολο των καμένων εκτάσεων από τις πυρκαγιές

20:23 13/8/2021 - Πηγή: iPop

Με τις πυρκαγιές να έχουν κάψει τεράστιες εκτάσεις γης και ορισμένα πύρινα μέτωπα να μην έχουν σβήσει ακόμα τα στοιχεία για το μέγεθος της καταστροφής είναι απογοητευτικά. Συγκεκριμένα, συνολικά έχει καεί έως σήμερα έκταση 1.161.650 στρεμμάτων. Το γεγονός αυτό τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες στις οποίες επίσης έχουν δει μεγάλες εκτάσεις να καταστρέφονται από τις πυρκαγιές. Το σύνολο της καμένης έκτασης της Ελλάδας

είναι ένας αριθμός που πληγώνει και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Η Greenpeace αναλύει τους μύθους και τις αλήθειες για τις πυρκαγιές – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την επόμενη μέρα

Το σύνολο της καμένης έκτασης της Ελλάδας

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, που παραθέτει ο meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών του 2021 στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 26%, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008 – 2020. Αναφορικά με την ίδια περίοδο, το ποσοστό των καμένων εκτάσεων παρουσιάζει αύξηση κατά 450%.

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα στήριξης προς τους πυρόπληκτους και το σχέδιο αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων

Μέση καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά με βάση τα στοιχεία του EFFIS στις χώρες της Μεσογείου έως και το βράδυ της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2021

Το γεγονός αυτό τοποθετεί την χώρα μας στην πρώτη θέση στην λίστα των 15 Μεσογειακών χωρών που υπέστησαν καταστροφές από τις πυρκαγιές με την Τουρκία και την Κύπρο να ακολουθούν με μεγάλη όμως διαφορά. Πολλές από τις χώρες της Μεσογείου ήρθαν αντιμέτωπες με τον πύρινο όλεθρο με την χώρα μας όμως να κερδίζει δυστυχώς την πρωτιά. Τα δεδομένα έδειξαν πως μέχρι την Πέμπτη 12/08 είχαν ξεσπάσει στην χώρα μας συνολικά 58 πυρκαγιές με την κάθε δασική πυρκαγιά να καίει κατά μέσο όρο 20.000 στρέμματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πρώτη η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου για το σύνολο των καμένων εκτάσεων από τις πυρκαγιές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτη, Ελλάδα, Μεσογείου,proti, ellada, mesogeiou