Το Conde Nast Traveller αποθεώνει και πάλι τις ομορφιές της Ελλάδας: Αυτά είναι τα 23 καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2023

17:03 4/12/2022 - Πηγή: iPop

Την πρώτη επίσημη λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2023 ανακοίνωσε το περιοδικό Conde Nast Traveller. Ανάμεσα στους 200 τουλάχιστον νησιωτικούς προορισμούς που ανακαλύπτει κανείς στην Ελλάδα, το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό προτείνει τη Ρόδο για ταξίδι πίσω στο χρόνο, την Τήνο για τα παραδοσιακά της χωριά, την περιπετειώδη Κρήτη, τη Σαντορίνη

για μήνα του μέλιτος, τη Φολέγανδρο για τη μποέμικη ατμόσφαιρα της, την Ιθάκη για ερωτικό καταφύγιο, και τη Σκιάθο για άραγμα σε μία αμμώδη παραλία με ένα καλό βιβλίο.

Conde Nast Traveller: 7 ελληνικά νησιά στη λίστα με τα top 20 της Ευρώπης!

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2023: Η μαγική πεντάδα1. Σαντορίνη

Καλύτερο νησί για νεόνυμφους και για πρώτες διακοπές

Αμερικανοί και Κινέζοι νεόνυμφοι κάνουν ουρές για να βγάλουν selfie καθώς ο ήλιος βυθίζεται πίσω από την καλντέρα της Σαντορίνης. Αυτή η εικόνα μπορεί να μοιάζει με ένα ρομαντικό κλισέ, αλλά εξακολουθεί να σου κόβει την ανάσα. Μια ηφαιστειακή έκρηξη έπληξε την καρδιά της Σαντορίνης πριν από 3.500 χρόνια, αφήνοντας πίσω της παραλίες με μαύρη άμμο, ιλιγγιώδεις βράχους σε ψυχεδελικές αποχρώσεις και στροβιλιζόμενες φήμες για την Ατλαντίδα στο πέρασμά της.

Εκτός από μια εκδρομή με πλοίο στον κρατήρα της Νέας Καμένης που σιγοκαίει και τις ιαματικές πηγές στην Παλιά Καμένη, δεν έχεις παρά να χαλαρώσεις αγναντέψεις τη μαγευτική θέα από τη σουίτα σου, στην άκρη της καλντέρας. Τα περισσότερα μέρη για να μείνεις είναι συγκεντρωμένα στην Οία και το Ημεροβίγλι.

View this post on Instagram

A post shared by Santorini (@santorini)

2. Σύρος

Το καλύτερο ελληνικό νησί για: Πολιτισμό και αποδράσεις εκτός εποχής

Στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, δεν θα βρεις πουθενά κυκλαδίτικα σπίτια και ασβεστωμένα σοκάκια. Η πολύχρωμη πόλη του 19ου αιώνα, η Ερμούπολη, είναι χτισμένη σε δίδυμες κορυφές – η μία Ορθόδοξη, η άλλη Καθολική, η κληρονομιά μιας μακράς Ενετοκρατίας. Υπάρχει ακόμα ένα έντονο ιταλικό άρωμα στις μαρμάρινες πλατείες, τα πριγκιπικά αρχοντικά της Ερμούπολης και τη μινιατούρα ρεπλίκα της Σκάλας. Η Σύρος φιλοξενεί φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, χορού, ψηφιακής τέχνης, κινηματογράφου, κλασικής μουσικής, τζαζ και ρεμπέτικου. Οι παραλίες της είναι υπέροχες και αξίζει να τις επισκεφθείς όλες. 

View this post on Instagram

A post shared by Visit.Syros (@visit.syros)

3. Κέρκυρα

To καλύτερο ελληνικό νησί για τον χαρακτήρα του και καταπράσινα τοπία

Η Κέρκυρα είναι το It Girl των νησιών του Ιονίου. Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα είναι μια γοητευτική σύγκρουση βενετικών, βρετανικών και γαλλικών αποικιακών επιρροών. Με τα παστέλ χωριά, τους ελαιώνες και τα μεγάλα αρχοντικά, το υπόλοιπο νησί θυμίζει την Τοσκάνη – αλλά με μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

17 νησιωτικά χωριά της Ελλάδας που θα σου “κλέψουν” την καρδιά με το που κατέβεις απ’ το πλοίο

View this post on Instagram

A post shared by Corfu Island (@corfu.island)

4. Νάξος

Το καλύτερο ελληνικό νησί για: Ατελείωτες αμμώδεις παραλίες

Δεν είναι περίεργο που ο Ηρόδοτος περιέγραψε τη Νάξο ως «το πιο ευτυχισμένο των νησιών». Από παραλίες,ο Άγιος Προκόπιος και η Αγία Άννα ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους με τα ρηχά νερά και τα beach bars τους. Αν κουραστείς να γλεντάς στην ακτή, τρία μεγάλα αγάλματα κούρου είναι κρυμμένα στους λόφους και υπάρχουν δεκάδες χωριά για εξερεύνηση. Μην παραβλέψεις να δοκιμάσεις το τοπικό λικέρ κίτρο, στο αποστακτήριο Βαλίνδρας στη Χάλκη ή σπιτικό κρασί και τυρί κάτω από τα πλατάνια στην Άνω Ποταμιά.

View this post on Instagram

A post shared by ●○ Naxos Travel ○● (@naxostravel)

5. Κεφαλονιά

Το καλύτερο ελληνικό νησί για χαλαρές οικογενειακές διακοπές

Ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου. Ένα στολίδι για τις ελληνικές θάλασσες και πόλος έλξης τουριστών λόγω της ομορφιάς του. Τα γυρίσματα μιας ταινίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα νησί που ισοπεδώθηκε από έναν σεισμό το 1953 ακούγεται ακόμα πιο τρελό. Και όμως το Μαντολίνο του Captain Corelli έφερε την Κεφαλονιά στο προσκήνιο το 2001. Η πιο ξακουστή από όλες τις παραλίες του νησιού, ο Μύρτος. Δεν είναι απλά η πιο ονομαστή παραλία της Κεφαλλονιάς, αλλά και μια από τις διασημότερες της χώρας. Το τοπ αξιοθέατο είναι το σπήλαιο της Μελισσάνης χάρη στη σπάνια φυσική του ομορφιά.

View this post on Instagram

A post shared by Kefalonia Island Blog (@kefalonia__island)

Αυτή είναι ολόκληρη η λίστα με τα 23 καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2023 σύμφωνα με το Conde Nast TravellerΣαντορίνη: Καλύτερο νησί για νεόνυμφους και για πρώτες διακοπές σε ελληνικό νησίΣύρος: Καλύτερο νησί για πολιτισμό και αποδράσεις εκτός σεζόνΚέρκυρα: Καλύτερο νησί για τον χαρακτήρα του και τα καταπράσινα τοπίαΝάξος: Καλύτερο νησί για ατελείωτες αμμουδιέςΚεφαλονιά: Καλύτερο νησί για χαλαρές οικογενειακές διακοπέςΣίφνος: Καλύτερο νησί για μεγάλα, πληθωρικά ελληνικά γλέντια Ύδρα: Καλύτερο νησί για ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο ανάμεσα σε ανθρώπους της τέχνηςΜήλος: Καλύτερο νησί για τη φωτογενή και δραματική ακτογραμμή τουΣέριφος: Καλύτερο νησί για όσους αγαπούν την φύση και την αγνότηταΜύκονος: Καλύτερο νησί για πάρτι και ξενοδοχεία 5 αστέρωνΖάκυνθος: Καλύτερο νησί για διακοπές στη θάλασσα με νήπια ή εφήβουςΚρήτη: Καλύτερο νησί για αρχαιότητες, περιπέτειες και ηλιοφάνεια όλο το χρόνο Παξοί: Καλύτερο νησί για την τέλεια ισορροπία απομόνωσης και κομψότηταςΛευκάδα: Καλύτερο νησί για ιστιοπλόους, σέρφερ και παραλίες σούπερ σταρΙθάκη: Καλύτερο νησί ως ένα μυθικό καταφύγιο για ερωτευμένους και μοναχικούςΦολέγανδρος: Καλύτερο νησί για αυθεντικότητα και μποέμικο buzzΤήνος: Καλύτερο νησί για τα παραδοσιακά χωριά και τις ταβέρνες Πάτμος: Καλύτερο νησί για έντονο μυστήριο και τις εντυπωσιακές βίλες Σύμη: Καλύτερο νησί για ιδανικούς κολπίσκους και ένα πανέμορφο λιμάνι Αστυπάλαια: Καλύτερο νησί για απόδραση από τα πλήθηΑμοργός: Καλύτερο νησί για καταγάλανες θάλασσες Ρόδος: Καλύτερο νησί για ταξίδια πίσω στον χρόνο Σκιάθος: Καλύτερο νησί για άραγμα σε μία αμμώδη παραλία με ένα καλό βιβλίο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το Conde Nast Traveller αποθεώνει και πάλι τις ομορφιές της Ελλάδας: Αυτά είναι τα 23 καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2023 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Conde Nast Traveller, Ελλάδας, Αυτά, 2023,Conde Nast Traveller, elladas, afta, 2023