Το 10άρι το καλό για το ελληνικό design

17:31 22/10/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί η καλή αισθητική να μην έχει επικρατήσει ακόμα πανηγυρικά στην καθημερινότητά μας, αλλά σίγουρα το ελληνικό design κυριαρχεί στις διεθνείς διακρίσεις σταθερά και αθόρυβα. Νέο κατόρθωμα των ελληνικών δημιουργικών γραφείων οι συνολικά 10 διακρίσεις στα βραβεία συσκευασίας Pentawards. Ο διαγωνισμός φέτος έγινε στα Τόκιο και συμμετείχαν εταιρείες από 32 χώρες με πάνω από 1.500 design συσκευασιών.

Γραφεία με έδρα την Ελλάδα

κέρδισαν ένα πλατινένιο(!), 2 χρυσά, 6 ασημένια κι ένα χάλκινο. Μάλιστα, το πλατινένιο που θεωρείται και η σημαντικότερη διάκριση της διοργάνωσης ήταν ένα από τα 5 που δόθηκαν διεθνώς. Το έλαβε η εταιρεία Mousegraphics για την παραπάνω συσκευασία καλλυντικών, η οποία είχε κερδίσει το κορυφαίο διεθνές βραβείο packaging Dieline για το 2014.

Η ίδια εταιρεία κέρδισε συνολικά 5 βραβεία, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ στα 8 χρόνια λειτουργίας του θεσμού. Συγκεκριμένα στη mousegraphics απονεμήθηκαν 1 Platinum για τη σειρά συσκευασιών Beatific, 1 Gold για τις συσκευασίες τροφίμων Feldthusen και 3 Silver για τις συσκευασίες Θαλάσσιος Κόσμος, κατεψυγμένα θαλασσινά, Nongfu Spring, συσκευασίες τσαγιού και Harmonian συσκευασίες τροφίμων.

Οι υπόλοιπες ελληνικές εταιρείες που διακρίθηκαν είναι οι εξής:

2yolk (χρυσό στην κατηγορία ποτών), Bob Studio (ασημένιο στην κατηγορία ποτών), Melissi και Red Creative (ασημένια στην κατηγορία προϊόντων πολυτελείας) και Office Communication Consultants (χάλκινο στην κατηγορία τροφίμων).

Η Ελλάδα αρχίζει και χτίζει καλό όνομα στο design και ειδικά στο σχεδιασμό συσκευασίας!

Παρακάτω μερικά από τα διακριθέντα προϊόντα:

The post Το 10άρι το καλό για το ελληνικό design appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα