Το ηλεκτρονικό χάπι κατά των στομαχικών διαταραχών!

16:04 22/10/2014 - Πηγή: iPop

Τέρμα στις στομαχικές διαταραχές, τις καούρες και το φούσκωμα. Ο τρόπος; Εύκολο… Πάρε το ηλεκτρικό χάπι. Το νέο επίτευγμα της τεχνολογίας αλλά και της ιατρικής πρόκειται να είναι το ηλεκτρονικό χάπι. Κάνοντας πιο εύκολο το έργο των γιατρών, το χάπι αυτό θα είναι το δεξί χέρι γιατρών.

Οι πόνοι στην κοιλιακή χώρα είναι αρκετά επώδυνοι και η εξέταση στην συγκεκριμένη περιοχή αρκετά δύσκολη. Το χάπι αυτό όμως μπορεί να ελέγξει την τοξικότητα των οργάνων, την πίεση μας καθώς και τα επίπεδα θερμοκρασίας. Βγάζει

φωτογραφίες των οργάνων και στέλνει όλα τα δεδομένα στον υπολογιστή του γιατρού ώστε να τα μελετήσει και να χορηγήσει κάποια αγωγή. Το ηλεκτρονικό χάπι διαθέτει αισθητήρες και μικροκάμερες συλλέγοντας στοιχεία καθώς ταξιδεύει μέσα στο σώμα μας. Το ταξίδι του διαρκεί 1 με 2 μέρες καθώς μετά αποβάλλετε από τον οργανισμό μας.

Μέχρι τώρα για να εξεταστούμε στην κοιλιακή χώρα οι γιατροί χρησιμοποιούσαν καθετήρες ή ενδοσκοπικά εργαλεία. Μια διαδικασία η οποία ήταν αρκετά επίπονη, χρονοβόρα και όχι πάντα αποτελεσματική. Υπάρχουν περιοχές στο στομάχι που δεν είναι εύκολα να τις εξετάσει ο γιατρός με τα ήδη υπάρχοντα μέσα όπως επίσης δεν γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι μύες σε εκείνα τα σημεία. Με το ηλεκτρικό χάπι όλα αυτά είναι πάρα πολύ εύκολα και απλά.

Η ιατρική κοινότητα περιμένει πως και πως το σημαντικό αυτό εργαλείο ώστε να προσδιορίσει τι γίνεται στο στομάχι μας που σύμφωνα με τον δόκτωρ Άνις Σέθ, διευθυντή του γαστρεντερικού προγράμματος του Γέιλ- Νιου Χάβεν νοσοκομείου, αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

The post Το ηλεκτρονικό χάπι κατά των στομαχικών διαταραχών! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα