Τι θα έλεγες για ένα γευστικό ταξίδι στο Μεξικό; Αυτή η σούπα με μαύρα φασόλια και γουακαμόλε δηλώνει έτοιμη να σε μεταφέρει εκεί

15:11 26/2/2022 - Πηγή: iPop

Αυτή η ζεστή, πικάντικη και σίγουρα vegan σούπα είναι πλούσια και χορταστική. Εάν σου αρέσει το μεξικάνο φαγητό αλλά έχεις βαρεθεί τα πλέον κλασικά μπουρίτο και tacos αυτή η συνταγή για μεξικάνικη σούπα με μαύρα φασόλια και γουακαμόλε είναι αυτό που έψαχνες.

Αυθεντικό μεξικάνικο γουακαμόλε απ’ τα χεράκια σου! Το μυστικό για να βγει απολαυστικό

Συνταγή για μεξικάνικη σούπα: Υλικά2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες2 κουταλάκια του γλυκού
ήπιο τσίλι σε σκόνη1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο400 γρ κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες400 γρ μαύρα φασόλια κονσέρβας1 κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη1 μικρό αβοκάντοχούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο1 λάιμ, χυμό½ κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)Πώς να φτιάξεις αυτήν την συνταγή για μεξικάνικη σούπα με μαύρα φασόλια και γουακαμόλεΖεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι (κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας για να φτιάξουμε αργότερα το γκουακαμόλε) και πιπέρι και τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τα φασόλια με το υγρό τους, μισό κουτάκι νερό και τη σκόνη του μπουγιόν. Σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, για 15 λεπτά.Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το χυμό λάιμ με λίγο τσίλι και πολτοποιούμε καλά. Ρίχνουμε τη σούπα σε δύο μπολ, προσθέτουμε το γκουακαμόλε και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι θα έλεγες για ένα γευστικό ταξίδι στο Μεξικό; Αυτή η σούπα με μαύρα φασόλια και γουακαμόλε δηλώνει έτοιμη να σε μεταφέρει εκεί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα