Τι σκέφτεται ένας κτηνίατρος πριν κάνει ευθανασία σε σκύλο;

11:38 5/10/2019 - Πηγή: iPop

Γνωρίζεις πως ο σκύλος σου δεν θα ζήσει για πάντα και κάποια στιγμή θα πρέπει να τον αποχωριστείς. Είναι διαφορετικό, όμως, να το γνωρίζεις και διαφορετικό όταν συμβαίνει. Και δεν είσαι μόνο εσύ δεμένος με τον σκύλο σου αλλά είναι και ο κτηνίατρός σου. Ένας κτηνίατρος μιλά για την ευθανασία σε σκύλο και συγκλονίζει.

Όταν πρέπει να αποχωριστούμε το αγαπημένο μας κατοικίδιο, ο πόνος είναι αβάσταχτος και η απώλεια μεγάλη. Τα συναισθήματα μας κατακλύζουν και τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Και μερικές φορές η ευθανασία σε

σκύλο είναι αναπόφευκτη, δυστυχώς.

Πρόσφατα, ένας κτηνίατρος από το Burford, Ontario, έκανε ένα post εξηγώντας για το πώς νιώθει ένας κτηνίατρος όταν πρέπει να κάνει την ένεση στον σκύλο.

«Μου φέρνετε αυτό το κουτάβι, φιλάει το πρόσωπό μου, του δίνω μπισκότα κι έτσι ξεκινά η φιλία μας. Αρκετές επισκέψεις μετά, μαθαίνει που είναι τα μπισκότα στην κλινική κι αυτή η κυρία με το λευκό παλτό του φαίνεται πλέον εντάξει», γράφει ο κτηνίατρος προσθέτοντας πως καταλήγει να αγαπά τον σκύλο και όλη του την οικογένεια.

Μιλά για όλες τις περιπέτειες που έχουν ζήσει όλοι μαζί σε τόσο σύντομο χρόνο.

«Και εδώ είμαστε, δεκαπέντε χρόνια αργότερα, που πρέπει να πω αντίο. Έχει καρδιακή νόσο και δεν μπορώ να το διορθώσω πια. Έχει καρκίνο και δεν υπάρχει θεραπεία. Έχει αρθρίτιδα και τα φάρμακα δεν λειτουργούν. Θέλω να ζήσει για πάντα για σας. Το θέλω τόσο πολύ που με πονάει.  Νιώθω σαν να απέτυχα όταν έχω εξαντλήσει όλες τις επιλογές για να τον κρατήσω», αναφέρει ο κτηνίατρος και λέει πως πρέπει να είναι επαγγελματίας.

Έχω τη βελόνα στην τσέπη του λευκού παλτό. Στην ίδια τσέπη που πάντα είχα λιχουδιές για εκείνον. Παίρνω μια δυνατή αναπνοή και μπαίνω στο δωμάτιο. Πρέπει να φανώ δυνατός τώρα…. Με κοιτά τόσο γλυκά όπως έκανε πάντα, το βλέμμα που μετά ακολουθούσε φιλιά και μια ματιά στο μπολ με τα μπισκότα. Αλλά είναι πολύ αδύναμη τώρα. Είναι έτοιμη. Εσύ δεν είσαι. Εγώ δεν είμαι. Αλλά την αγαπάμε πολύ για να την αφήσουμε να υποφέρει

Δες τι ακριβώς καταλαβαίνει ο σκύλος σου όταν του μιλάς!

Προσπαθεί να μην κλάψει, είναι κτηνίατρος άλλωστε, είναι η δουλειά του. Σωστά; «Το σώμα του είναι χαλαρό είναι στην αγκαλιά σου κι εσύ στεναχωριέσαι. Μια ακόμη οικογένεια έχασε ένα από τα πιο αγαπημένα μέλη της. Έβαλα το στηθοσκόπιο στην καρδιά της για να βεβαιωθώ ότι έχει σταματήσει αλλά είναι τόσο σφιχτά στο στήθος σου που ίσως είναι η καρδιά σου που ακούω να χτυπάει τόσο δυνατά ή ίσως η δική μου… », αναφέρει μεταξύ άλλων ο κτηνίατρος στο συγκλονιστικό post.

Και μετά το επιβεβαιώνει: Πέθανε. Τον ξαπλώνει απαλά στο τραπέζι και τον αγκαλιάζει τόσο σφιχτά.

Και μετά πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με ένα από τα πιο σκληρά πράγματα μέσα στην ημέρα. Να μπαίνεις μέσα στο σπίτι και να μην είναι εκεί για να σε καλώς ορίσει!

«Σε παρακαλώ να ξέρεις πως ξέρω πως αισθάνεσαι. Καθώς φεύγεις από την κλινική απλά εύχομαι να μην χρειαζόταν να το αντιμετωπίζεις αυτό. Εύχομαι να μπορούσαν να ζουν για πάντα. Και να ξέρεις πως είμαι τόσο ευγνώμων που ήμουν ένα μικρό κομμάτι αυτής της περιπέτειας».

How your vet sees euthanasia…..So, you bring me this puppy – she kisses my face, devours the cookies I offer, and…

Gepostet von Brenda Gough am Donnerstag, 26. September 2019

Η ανατριχιαστική αυτή ανάρτηση έγινε viral, δέχτηκε χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις κι ενώ δεν μπορείς να φέρεις πίσω το κατοικίδιό σου, το να γνωρίζεις πως υπάρχει κάποιος που το περνά μαζί σου τόσο έντονα ίσως το κάνει λίγο πιο εύκολο.

Διαβάστε επίσης:

Κτηνίατρος μας λέει το #1 πράγμα που πρέπει να κάνεις αν έχεις σκύλο!

Photo: unsplash/Deonny Rantetandung

Το άρθρο Τι σκέφτεται ένας κτηνίατρος πριν κάνει ευθανασία σε σκύλο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα