Σίγουρα ξεβάφεις τα μάτια σου λάθος τόσα χρόνια!

18:31 4/10/2019 - Πηγή: iPop

Το ντεμακιγιάζ ματιών είναι το Α και το Ω για ν’ αποφύγεις τις πρόωρες ρυτίδες γύρω απ’ τα μάτια. Η σωστή αφαίρεση των προϊόντων μακιγιάζ των ματιών είναι απαραίτητη ώστε να μην καταστρέφεται η επιδερμίδα σου. Σίγουρα το σωστό ντεμακιγιάζ ματιών δεν περιλαμβάνει ένα μαντηλάκι και πολύ τρίψιμο, αλλά είναι μια λίγο πιο περίπλοκη διαδικασία.

Το ν’ αφαιρέσεις το μολύβι, τη μάσκαρα και τη σκιά μπορεί να είναι χρονοβόρο αλλά άκρως απαραίτητο! Εάν το κάνεις λάθος, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψεις την επιδερμίδα σου.

Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε με το ντεμακιγιάζ ματιών;

Παίρνουμε

το μαντηλάκι ντεμακιγιάζ ή ένα βαμβάκι που το έχουμε ποτίσει με καθαριστικό και τρίβουμε με μανία τα μάτια μας, μέχρι να βγει καθαρό το μαντηλάκι, χωρίς ίχνη μακιγιάζ.

Όμως, το τρίψιμο ερεθίζει την περιοχή, μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια, αλλά και πρόωρες ρυτίδες!

Και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για το ντεμακιγιάζ ματιών;

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξεις ένα προϊόν καθαρισμού ήπιο για τα μάτια μας. Ιδανικό θα ήταν να επιλέξεις ένα λάδι ντεμακιγιάζ κι όχι γαλάκτωμα, που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Το λάδι προσφέρει βαθύ καθαρισμό, αλλά επίσης ενυδάτωση και λάμψη! Εάν θες μάλιστα να ξεβάψεις πολλές στρώσεις από αδιάβροχα προϊόντα που έχεις τοποθετήσει στο μάτι σου, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

Γιατί; Επειδή το λάδι διασπά τις χρωστικές ουσίες και κάνει πολύ πιο εύκολο το ντεμακιγιάζ, χωρίς να χρειάζεται να τρίβεις μανιωδώς.

Δες εδώ τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στο ντεμακιγιάζ.

Οι κινήσεις μετράνε

Εκτός απ’ το σωστό προϊόν καθαρισμού, οι κινήσεις που κάνεις παίζουν εξίσου -ίσως και μεγαλύτερο- ρόλο. Τα μάτια σου είναι πολύ ευαίσθητα και το δέρμα γύρω απ’ αυτά πολύ λεπτό. Το τελευταίο που θέλεις, λοιπόν, είναι να προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα στην περιοχή.

Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνεις όσο το δυνατό πιο απαλές κινήσεις μπορείς. Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιούμε καλύτερα τα δάχτυλά μας κι όχι βαμβάκι.

Κάνε, λοιπόν, απαλό μασάζ στα μάτια σου με το προϊόν καθαρισμού, με κυκλικές, ήπιες και ανοδικές κινήσεις.

Εάν το κάνεις σωστά, σε μερικά δευτερόλεπτα θα έχεις τελειώσει, ενώ το λάδι θα έχει κάνει τη δουλειά του!

Για να ολοκληρώσεις το ντεμακιγιάζ, αφαίρεσε το λάδι με λίγο βαμβάκι και ξέπλυνε την περιοχή με άφθονο νερό.

Φυσικά, μην ξεχάσεις την κρέμα ματιών σου που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη νεανική όψη της επιδερμίδας σου.

Δες ακόμα:

Η makeup artist του ipop σου δίνει τα μυστικά του σωστού ντεμακιγιάζ!

Photo: Park Street/ Unsplash

Το άρθρο Σίγουρα ξεβάφεις τα μάτια σου λάθος τόσα χρόνια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα