Τι πρέπει να αποφεύγουμε όταν νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο;

19:58 21/7/2022 - Πηγή: iPop

Στις μέρες μας, για τους περισσότερους ανθρώπους το αυτοκίνητο είναι εργαλείο, διότι με αυτό μπορούμε να κάνουμε όλες τις εξωτερικές δουλειές εύκολα, γλιτώνοντας αρκετό χρόνο με τις μετακινήσεις με άλλα Μέσα Μεταφοράς. Παράλληλα, με το αυτοκίνητο μπορούμε να κάνουμε ταξίδια με άνεση γυρνώντας όλο τον κόσμο. Πολλές φορές, όμως, εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, των εισιτηρίων και των διοδίων, επιλέγουμε να μην χρησιμοποιούμε το

δικό μας αυτοκίνητο για τα ταξίδια μας και περνάμε στην επιλογή της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου. Τι πρέπει να ξέρουμε για την ενοικίαση αυτοκίνητου και πώς θα αποφύγουμε τυχόν παγίδες που μπορεί να κρύβονται;

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε σε ένα ταξίδι;

Όταν πρόκειται να οργανώσουμε ένα ταξίδι το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι το να ψάξουμε να βρούμε κάποιο διαθέσιμο κατάλυμα για την διαμονή μας ή να κοιτάξουμε να κλείσουμε τα εισιτήρια μας, στην περίπτωση που για να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι μας χρειάζεται να φτάσουμε με κάποιο άλλο μέσο εκτός του αυτοκινήτου. Έτσι, λοιπόν, η ενοικίαση αυτοκινήτου περνά σε δεύτερη μοίρα και πολλές φορές δεν δίνουμε την απαιτούμενη σημασία στο συγκεκριμένο θέμα με αποτέλεσμα να πέφτουμε σε παγίδες που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα δαπανηρές.

5 μυστικά για πιο οικονομικά ταξίδια που κανείς δεν σου είπε ποτέ!

PexelsΤι πρέπει να ξέρουμε για την ενοικίαση αυτοκινήτου;Μην το αφήνουμε τελευταίο. Το να επιλέγουμε να ενοικιάσουμε τελευταία στιγμή ένα αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τον προϋπολογισμό μας. Όσο πιο γρήγορα κάνουμε την κράτησή μας για την ενοικίαση του αυτοκινήτου τόσο πιο χαμηλό θα είναι το κόστος. Αυτό συμβαίνει διότι όταν οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν λίγα αυτοκίνητα διαθέσιμα, αυξάνονται οι τιμές τους. Κάνουμε έρευνα αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, είναι πολύ σημαντικό πριν κάνουμε την κράτηση για να νοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο, να έχουμε κάνει μια έρευνα τιμών με σκοπό να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή προσφορά. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα που μπορεί να μας φανούν αρκετά χρήσιμα για άλλες ανάγκες του ταξιδιού μας.Αποφεύγουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου από γραφεία στο αεροδρόμιο. Είναι μια πολύ χρήσιμη συμβουλή διότι καλό είναι να επιλέγουμε γραφεία που δεν είναι κοντά στο αεροδρόμιο καθώς έτσι θα αποφύγουμε πρόσθετες χρεώσεις που μπορεί να έχουν τα γραφεία στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτου που δεν είναι στο αεροδρόμιο μπορεί να μας προσφέρουν και δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς από τις εγκαταστάσεις τους προς το αεροδρόμιο.Ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν μας το παραδώσουν. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε έναν ενδελεχή έλεγχο στο αυτοκίνητο για τυχόν ζημιές ή γρατζουνιές που μπορεί να υπάρχουν πριν το παραλάβουμε. Αν παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν κάποιες ζημιές στο αυτοκίνητο που δεν έχουν γίνει από εμάς, θα πρέπει να τις γράψουμε στο ειδικό δελτίο ζημιών και να το υπογράψουμε μαζί με τον υπεύθυνο του γραφείου ενοικίασης για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Έτσι θα γλιτώσουμε από περιττή ταλαιπωρία και έξοδα. Μια ακόμα χρήσιμη συμβουλή είναι να τραβάς φωτογραφίες περιμετρικά το αυτοκίνητο μπροστά στον ιδιοκτήτη, ώστε να μπορείς να ανατρέξεις σ’ αυτές και να δεις τι ακριβώς σημάδια είχε!Ελέγχουμε το ρεζερβουάρ του καυσίμου. Όταν θα παραδώσουμε το αυτοκίνητο στην εταιρία ενοικίασης, θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να έχει την ίδια ποσότητα καυσίμου το ρεζερβουάρ με την ημέρα που το παραλάβαμε. Οπότε, είναι συνετό την πρώτη μέρα να ελέγξουμε την ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ για να βάλουμε ακριβώς την ίδια όταν το επιστρέψουμε. Έτσι θα γλιτώσουμε από άσκοπα έξοδα.

Όταν, λοιπόν, ρωτάμε τι πρέπει να ξέρουμε για την ενοικίαση αυτοκινήτου καλό θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας τις παραπάνω συμβουλές που είναι οι απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι πρέπει να αποφεύγουμε όταν νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα