Αυξάνεται η διάρκεια των ελληνικών διαβατηρίων- Πόσα χρόνια θα είναι η ισχύς τους;

18:31 21/7/2022 - Πηγή: iPop

Ανακοινώθηκε επίσημα: Αυξάνεται η διάρκεια των ελληνικών διαβατηρίων. Μέχρι πόσα χρόνια θα είναι πλέον η ισχύς τους;

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, η διάρκεια πλέον του ελληνικού διαβατηρίου θα είναι 10 χρόνια, αντί για 5 που ήταν μέχρι πρότινος.

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν ως διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων τα πέντε χρόνια. Με τη ρύθμιση που καταθέσαμε στη Βουλή

την αυξάνουμε στα δέκα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο εναρμονιζόμαστε με αυτό που συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αναπτυγμένων κρατών σε ολόκληρη την Γη. Γλιτώνουμε από σημαντικά οικονομικά και διοικητικά κόστη. Μειώνεται η γραφειοκρατία για την εξυπηρέτηση του πολίτη και ιδιαίτερα των Ελλήνων του εξωτερικού. Απελευθερώνονται αστυνομικές δυνάμεις. Είναι μία κατάσταση από την οποία βγαίνει ωφελημένο τόσο το κράτος όσο και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με όρους ασφαλείας και καλύτερης αξιοποίησης των δυνάμεών μας. Μεγάλη η διευκόλυνση για τους πολίτες και την ΕΛΑΣ», είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Γιατί τα βελγικά διαβατήρια θα έχουν πάνω τους τον Τεντέν και τα Στρουμφάκια; Μια είδηση που θα σε κάνει να χαμογελάσεις

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το άρθρο 87, αυξάνεται η χρονική ισχύς των διαβατηρίων από τα 5 χρόνια που είναι σήμερα, στα 10, ενώ δεκαετή ισχύ θα έχουν επίσης τα διαβατήρια ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους, προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αυτό σημαίνει πως πλέον θα πηγαίνουμε κάθε 10 χρόνια τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων είναι και το παράβολο ύψους 84,40 ευρώ συν το κόστος των φωτογραφιών, να ανανεώσουμε το ταξιδιωτικό μας έγγραφο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυξάνεται η διάρκεια των ελληνικών διαβατηρίων- Πόσα χρόνια θα είναι η ισχύς τους; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα