Τι γίνεται τελικά με τις αποδείξεις;

10:44 28/2/2016 - Πηγή: iPop

Να μαζέψουν αποδείξεις κάλεσε το υπ. Οικονομικών τους πολίτες για ακόμα μια φορά. Με τη συγκέντρωση αποδείξεων θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν έκπτωση φόρου και παράλληλα να μην επιβαρυνθούν με περισσότερους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα» το οποίο επικαλείται την τελική πρόταση την οποία κατατέθηκε από το υπ. Οικονομικών στους Θεσμούς, οι αποδείξεις οι οποίες θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι πολίτες

θα είναι ανάλογες με το ύψος του ετήσιου εισοδήματός τους σε ποσοστό το οποίο φτάνει μέχρι και το 40%.

Όπως υπογραμμίζει το σχετικό άρθρο της εφημερίδας η εν λόγω πρόταση, εκτιμάται ότι θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συγκεκριμένη πρόταση σημειώνει πως όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα ως 9.500 ευρώ το οποίο σήμερα αποτελεί το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους, θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 15% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματός τους.

Ενώ, όσοι έχουν εισόδημα το έτος από 9.501 ευρώ ως 20.000 ευρώ, θα πρέπει να καταφέρουν να συγκεντρώσουν αποδείξεις οι οποίες θα είναι ίσες με το 30% του εισοδήματος τους. Παράλληλα, όλοι αυτοί οι οποίοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ καλούνται να συγκεντρώσουν αποδείξεις οι οποίες θα φτάνουν το 40% του συνολικού ετήσιου τους εισοδήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως γίνονται μελέτες από το Υπουργείο να υπάρξει ηπιότερη κλιμάκωση η οποία θα μπορούσε να εξασφαλίσει έκπτωση φόρου ακόμα και 2.100 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας από την ψήφιση του νέου νόμου και μετά οι αποδείξεις θα μετρούν μόνο στην περίπτωση που οι συναλλαγές γίνονται μέσω «πλαστικού» χρήματος ή ακόμα και μέσω e-banking. Βέβαια, για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέχρι να γίνει η ψήφιση της διάταξης, όλοι οι πολίτες καλούνται να κρατούν και τις αποδείξεις που λαμβάνουν όταν πληρώνουν με μετρητά.

The post Τι γίνεται τελικά με τις αποδείξεις; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα