Δημιουργία περιφερειακού συντονιστικού οργάνου για τους πρόσφυγες στη δυτική Μακεδονία- Ο δήμαρχος Κοζάνης προσφέρει μαθήματα ανθρωπιάς

10:24 28/2/2016 - Πηγή: iPop

Περιφερειακό συντονιστικό όργανο για τους πρόσφυγες στη δυτική Μακεδονία αναμένεται να δημιουργηθεί άμεσα. Παράλληλα, ο δήμαρχος της Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο ώρες να δημιουργήσει ένα «μικρό χωριό» για να υποδεχτεί τους βασανισμένους πρόσφυγες που θα έφταναν στην πόλη του την ώρα που ο Μητροπολίτης έδειχνε αδιαφορία, προσφέροντας έτσι μαθήματα ανθρωπιάς σε όλους.

Ο δήμαρχος της Κοζάνης

ενημερώθηκε μόλις τρεις ώρες πριν από την άφιξη των προσφύγων πως πέντε λεωφορεία καταφθάνουν και τι έκανε; Στην κυριολεξία κίνησε γη και ουρανό.

Σημείωση!

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, οι δήμαρχοι σε συνεργασία με την περιφερειακή αρχή δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν τη δημιουργία ενός περιφερειακού συντονιστικού οργάνου το οποίο θα χειρίζεται θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών. Το εν λόγω όργανο για τους πρόσφυγες θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του περιφερειάρχη, αλλά και της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα θα είναι αρμόδιο να χειρίζεται όλα τα θέματα τα οποία σχετίζονται με την διαχείριση των προσφυγικών ροών στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας, ενώ επίσης θα έχει τη μέριμνα για πιθανούς χώρους υποδοχής και διαμονής των προσφύγων.

Τι έκανε ο δήμαρχος Κοζάνης όταν ενημερώθηκε για τους πρόσφυγες;

Κάλεσε όλους πολίτες να βοηθήσουν και κατάφερε να υποδεχτεί τους απελπισμένους και βασανισμένους πρόσφυγες με την ανθρωπιά που τους αξίζει. Γέμισε και εξόπλισε το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στρώνοντας μοκέτες με την βοήθα των κατοίκων που έσπευσαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Όλοι μαζί καθάρισαν τον χώρο και επάνδρωσαν ολόκληρο ιατρικό επιτελείο. Έβαλε γιατρούς να κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει στους πρόσφυγες, ενώ παράλληλα οδοντίατροι επιμελήθηκαν τα δόντια τους κάνοντας ακόμα και σφραγίσματα.

Την ίδια στιγμή ο Μητροπολίτης σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο για τους πρόσφυγες, ενώ ο πατέρας Νικόλαος κατάφερε να οργανώσει άμεσα ομάδα από το κοινωνικό παντοπωλείο και να στείλει τρόφιμα στους πρόσφυγες.

Αξίζει να τονιστεί, πως πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Δήμαρχος Κοζάνης αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος από τη σύσκεψη της Περιφέρειας. Αφορμή για το ξέσπασμα του Δημάρχου, ήταν η στάση και η αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σ. Γιαννακίδη στην προσφορά αλλά και το έργο όλων των φορέων πάνω στο προσφυγικό ζήτημα.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Δημιουργία περιφερειακού συντονιστικού οργάνου για τους πρόσφυγες στη δυτική Μακεδονία- Ο δήμαρχος Κοζάνης προσφέρει μαθήματα ανθρωπιάς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα