Με γραφείο ταξιδιών παρομοιάζει τη χώρα μας ο Φάιμαν- Σε ποιους ρίχνει ευθύνες;

09:25 28/2/2016 - Πηγή: iPop

Η Ελλάδα μοιάζει με γραφείο ταξιδιών επισήμανε σε συνέντευξη του την Κυριακή ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοδιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος σημείωσε αναφερόμενος στη χώρα μας, «στέλνει αλλού τους πρόσφυγες».

Ο Φάιμαν χαρακτηριστικά τόνισε σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα, Έστεραϊχ:

Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί

Και

επισήμανε μιλώντας για την Αυστρία:

«Θα παραμείνει συνεπής στη γραμμή της και θα διατηρήσει στους 37.500 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που έχει αποφασιστεί ως ανώτερο όριο για τη φετινή χρονιά».

Ενώ παράλληλα πρόσθεσε, πως δεν είναι δυνατό να αντέξει την υποδοχή και άλλων προσφύγων.

Ο καγκελάριος επανέλαβε για ακόμα μια φορά στη συγκεκριμένη συνέντευξη του πως:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να υποδεχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, εάν εφαρμοζόταν αναλογικά σε όλες τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ η αυστριακή ποσόστωση

Και συμπλήρωσε μιλώντας για μια ευρωπαϊκή λύση: «Η μεμονωμένη δράση μας είναι καθαρή άμυνα, και επίσης μία κραυγή για βοήθεια. Θέλουμε μία ευρωπαϊκή λύση, όμως υπάρχουν τόσο πολλές ανεφάρμοστες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έχω πειστεί ότι πρέπει να δράσουμε οι ίδιοι».

Αξίζει να τονιστεί, πως σε δεύτερη συνέντευξη την οποία έδωσε την ίδια μέρα, αυτή τη φορά στην αυστριακή εφημερίδα, Κρόνεν Τσάιτουνγκ, ο Βέρνερ Φάιμαν σημείωσε πως η Αυστρία «φωνάζει δυνατά και καθαρά» για τους πρόσφυγες και χαρακτήρισε υποδειγματική τη στάση της.

Ενώ επίσης, ο Φάιμαν, δε δίστασε να χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη» τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνοντας: «Έχει συνηθίσει να παρακολουθεί με θλίψη ότι η Ελλάδα στέλνει παρακάτω τους πρόσφυγες και ήταν ευχαριστημένη που βρέθηκε κάποιος ο οποίος σήκωσε τα μανίκια και βοήθησε».

Κλείνοντας άσκησε κριτική στην Γερμανία λέγοντας:

Η χώρα αυτή δεν υποστήριξε το αυστριακό αίτημα να διαγραφούν κοινοτικές επιδοτήσεις εν μέσω της διένεξης ως προς τις ποσοστώσεις στην κατανομή των μεταναστών

The post Με γραφείο ταξιδιών παρομοιάζει τη χώρα μας ο Φάιμαν- Σε ποιους ρίχνει ευθύνες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα