Τι είναι «aha moment» και γιατί χρειαζόμαστε περισσότερες από αυτές στην καθημερινότητά μας;

20:41 1/2/2022 - Πηγή: iPop

Τι είναι aha moment; Ίσως το έχεις ακούσει και εσύ σε ταινίες ή στα social media. Οι στιγμές αχα είναι αυτές οι στιγμές που κάποιος μας λέει κάτι και ξαφνικά αστράφτει μια φωτεινή λάμπα πάνω από το κεφάλι μας όπως στα καρτούν. Είναι η στιγμή που ξαφνικά για πρώτη φορά έρχεσαι σε επαφή με μια νέα σκέψη, ιδεά, έμπνευση και τότε όλα αλλάζουν. Ο κόσμος σου ποτέ δεν είναι ο ίδιος, ούτε θα είναι ο ίδιος μετά από αυτό.

Τι είναι aha moment;

Οι aha moments ποια έχουν τη δική τους θέση στο λεξικό. Η Όπρα ήταν από τις πρώτες που μίλησαν για τις στιγμές αυτές και μάλιστα όπως είχε δηλώσει: «Πάντα μου αρέσουν οι στιγμές που κάθομαι να μιλήσω σε κάποιον και μου λέει πράγματα που με κάνουν να βλέπω τη ζωή ή μια κατάσταση με εντελώς διαφορετικό τρόπο», εξήγησε, ότι είναι το είδος μιας «λάμπας-έμπνευσης» στιγμή, κατά την οποία «οι μικρές τρίχες στα μπράτσα μου σηκώνονται».

«Μια στιγμή ξαφνικής έμπνευσης, διορατικότητας, αναγνώρισης ή κατανόησης».

oprah winfrey Πού μπορούμε να βρούμε περισσότερες στιγμές αχά!

Ό,τι ψάχνεις σε αυτή τη ζωή, αυτό θα βρεις. Αν αναζητάς την έμπνευση και την παρακίνηση αυτό θα βρεις. Αν ψάχνεις τέτοιες στιγμές υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείς να τα βρεις:

Στους άλλους! Ενώ μιλάς με έναν άνθρωπο και ακούς προσεκτικά τι λέει υπάρχει περίπτωση να ακούσεις κάτι πολύ ενδιαφέρον που δεν είχες ξανακούσει μέχρι σήμερα.Στα βιβλία. Τα βιβλία είναι μια σίγουρη πηγή έμπνευσης που έχει χωρέσει στις σελίδες ενός βιβλίου. Ο συγγραφέας, τις περισσότερες φορές έχει κάνει έρευνα και γνωρίζει πολύ καλά έναν τομέα που αν διαβάσεις ή μελετήσεις και εσύ θα μάθεις.Στα TedX. Eίναι συνήθως βιντεάκια διάρκειας μέχρι 18 λεπτών όπου ο ομιλητής προσφέρει στο κοινό κάποια συγκεκριμένη ιδέα και ένα θέμα που γνωρίζει πολύ καλά. Στο YouTube υπάρχει ένας τεράστιος όγκος περιεχομένου για πάρα πολλές διαφορετικές θεματολογίες, από πολύ σημαντικούς ανθρώπους που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά στον τομέα τους και να βοηθήσουν τους ανθρώπους με τη γνώση που αποκόμισαν.

Όταν τα Ted Talks μας προσφέρουν όλη την έμπνευση που χρειαζόμαστε

Τι κάνω μετά

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, που δε θέλουν να περπατήσουν τη σίγουρη οδό αλλά θέλουν να προσφέρουν στους ανθρώπους κάτι δικό τους. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται aha moments στη ζωή τους. Η πληροφορία είναι πολύ μεγάλη και αυτό που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό είναι να σημειώνεις σε ένα χαρτί όλες τις νέες ιδέες που μπορεί να άκουσες ή να βρήκες μέσα στην ημέρα.

Αυτή η καταιγίδα ιδεών όταν ανοίξεις το τετράδιο αυτό μπορεί να σου προσφέρει τις απαντήσεις που ζητάς μέσα στην ημέρα σου. Μια απλή ιδέα που μέχρι χτες κοιμόταν , ξαφνικά έχει ζωή και περιμένει να πάρει σάρκα και οστά από εσένα!

Εύχομαι κάθε μέρα να βρίσκεις κάτι που θα σε κάνει να ενθουσιαστείς, που θα σε εμπνέει που θα σε βοηθήσει να πας εκεί που έχεις ονειρευτεί και μέχρι τώρα δεν το είχες ποτέ σκεφτεί.

12 αγαπημένα quotes που μου δίνουν κίνητρο, όταν χρειάζομαι έμπνευση. Το 7ο είναι αυτό που ξεχωρίζω

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι είναι «aha moment» και γιατί χρειαζόμαστε περισσότερες από αυτές στην καθημερινότητά μας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα