4 τρόποι να βγάλεις περισσότερα λεφτά από τη δουλειά σου-O τέταρτος θα σε εντυπωσιάσει

20:01 1/2/2022 - Πηγή: iPop

Το θέμα πώς να βγάλω περισσότερα λεφτά στη δουλειά είναι κάτι που απασχολεί όλους τους εργαζόμενους εκεί έξω. Παράγουμε έργο, διαθέτουμε το χρόνο και την ενέργειά μας σε μια δουλειά και όλα αυτά γίνονται για να πάρουμε πίσω χρήματα. Το θέμα είναι τι συμφωνία θα κάνουμε, πώς θα διαπραγματευτούμε και πόσο αξίζει τελικά η γνώση και ο χρόνος μας. Μπορούμε στην Ελλάδα του 2022 να έχουμε βλέψεις και ιδέες για κάτι καλύτερο ή πρέπει επιτέλους να πατήσουμε τα πόδια μας στη γη και να αρκεστούμε με τα χρήματα που μας δίνουν.

Freepik
Πώς να βγάλω περισσότερα λεφτά στη δουλειά

Υπάρχουν τρόποι να βγάλεις περισσότερα λεφτά από τη δουλειά σου και κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και γενικά ότι είναι περιορισμένες οι παροχές. Εκεί έξω άνθρωποι βγάζουν αρκετά χρήματα ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, γιατί έχουν γνώσεις, έχουν κάνει τα χιλιόμετρά τους στις εργασίες τους, είναι Asset για μια επιχείρηση και αυτό το γνωρίζουν.

Γνωρίζουν τη αξία τους! Και επίσης γνωρίζουν που θέλουν να πάνε και γιατί. Αυτό είναι η βάση για οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας.

Γιατί δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία μας

Ας το πάρουμε αντίστροφα αυτή τη φορά και όχι με την κλασική οδό, δηλαδή να βρούμε μια οποιαδήποτε δουλειά ή όπου ζητάνε κάποιον, έτσι χωρίς συγκεκριμένο πλάνο.

Φυσικά η εξειδίκευση είναι ένα βασικό κομμάτι που θα σε κάνει σταδιακά περιζήτητο. Δεν μπορείς να εμπιστευφθείς έναν άνθρωπο πολυεργαλείο. Ο Τ.Έντισον έγινε ένας από τους επιφανέστερους εφευρέτες της ιστορίας γιατί στο Μένλοου Παρκ διοχέτευε όλη μέρα, κάθε μέρα, τη γνώση του πάνω στο αντικείμενο που ήξερε καλύτερα από όλα και περίμενε να δει τα αποτελέσματα πάνω σε αυτό και φυσικά τα είδε.Κάνε μεταγραφές! Όχι συχνές, αλλά μια-δύο τουλάχιστον μεταγραφές στην καριέρα σου είναι χρήσιμες για να ανεβάσεις τη μισθολογική σου κλίμακα. Πάντα είναι καλό να δουλεύεις για τη φανέλα της εταιρείας, αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο αυτό μακροπρόθεσμα να αποτιμηθεί με μορφή χρημάτων στο μισθό σου. Κάνε δική σου δουλειά. Το Freelancing είναι και στην Ελλάδα πια και είναι ένας σίγουρος τρόπος εφόσον έχεις γνώσεις και είσαι καλός να πληρωθείς για αυτό.Αποφάσισε με πόσα χρήματα είσαι ικανοποιημένος. Αν δηλαδή πεις ότι είμαι οκ με τα 700€ το μήνα που μπορεί να δίνει μια θέση για οκτάωρη απασχόληση, θα πείσεις το μυαλό σου ότι όντως είναι εντάξει αυτό για εσένα. Αν όμως θες να έχεις αυτήν την θέση και τα λεφτά που θες να βγάζεις είναι ας υποθέσουμε 2000€ το μήνα, χρειάζεσαι άλλα 1300€ το μήνα. Με 8 πελάτες και υπηρεσίες που μπορείς να τους προσφέρεις, θα διαλέξεις εσύ τι είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις και μπορείς να το πουλήσεις εκεί έξω. (Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα το οποίο θέλει πολύ έξτρα ανάλυση, αλλά είναι μια αρχή για να αρχίσεις να σκέφτεσαι και να ανοίγεις τον ορίζοντα των δυνατοτήτων σου).

«Να είσαι τόσο καλός που να μην μπορούν να σε αγνοήσουν». Να γιατί θέλουμε να αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι πολύ ακριβά

Τι γνωρίζω και μπορώ να το δώσω εκεί έξω

Είσαι ένας μοναδικός άνθρωπος με απεριόριστες δυνατότητες. Εκεί που θα διαθέσεις το χρόνο και την ενέργειά σου, εκεί θα γίνεις καλύτερος. Να θυμάσαι ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται αυτό που γνωρίζεις και πληρώνουν πολύ καλά για να λυθεί το πρόβλημά τους.

Ψάξε, μην αφήσεις ούτε πέτρα που δεν θα γυρίσεις μέχρι να βρεις αυτό για το οποίο προορίζεσαι. Δοκίμασε, κάνε λάθη, προσπάθησε και δες τι θα έρθει πίσω. Από την ησυχία του καναπέ και το βόλεμα δεν ήρθαν ποτέ αποτελέσματα σε κανέναν. Ο καθένας βάζει το λιθαράκι του σε αυτή τη ζωή με τον δικό του τρόπο.

Μην επιτρέπεις σε περιοριστικές πεποιθήσεις να σε αφήσουν χωρίς το αποτέλεσμα που θέλεις. Μπορείς και να διεκδικήσεις και να πάρεις ό,τι σου αξίζει και αν δεν το ζητήσεις δεν θα μπορέσεις να λάβεις. Κανείς δε θα έρθει μόνος του να σου πει πάρε αυτό το ποσό.

Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να πείσεις κάποιον για την αξία σου με λόγια, τα αποτελέσματα της δουλειάς σου είναι αυτά που θα μιλήσουν αντί για εσένα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4 τρόποι να βγάλεις περισσότερα λεφτά από τη δουλειά σου-O τέταρτος θα σε εντυπωσιάσει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα