Τι έδειξαν οι έρευνες για την επιδημία του νέου κοροναϊού;

10:39 26/1/2020 - Πηγή: iPop

Ενώ ο αριθμός των νεκρών απ’ την επιδημία του νέου κοροναϊού όλο και αυξάνεται, έρευνες που έγιναν έδειξαν πως ταιριάζει απόλυτα με τον με έναν ιό που προσβάλλει τις νυχτερίδες.

Το συμπέρασμα αυτό είναι με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων από το φαρυγγικό επίχρισμα και το αίμα των ασθενών που νόσησαν από τον κοροναϊό και νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο Jinyintan του Γουχάν. Απ’ αυτές τις εξετάσεις, επιβεβαιώθηκε η γενετική ακολουθία που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με έναν ιό που προσβάλλει τις νυχτερίδες.

Η έρευνα για την επιδημία του νέου κοροναϊού ανέφερε πως οι πρώτοι

άνθρωποι μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο κοροναϊό της πόλης του Γουχάν, όταν ο ιός μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε για πρώτη φορά από τα ζώα στους ανθρώπους. Η επιστημονική έκθεση συμπέρανε πως ως πηγή μόλυνσης ήταν οι νυχτερίδες.

Με βάση τα φαρυγγικά και πρωκτικά επιχρίσματα, αλλά και τον αιματολογικό έλεγχο που έγινε σε επτά ασθενείς που νοσηλεύονται με τη νόσο στο Νοσοκομείο Jinyintan στο Γουχάν, οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τη γενετική ακολουθία του κοροναϊού. Στη συνέχεια, μέσω μιας μεγάλης βάσης δεδομένων εξέτασαν όλους τους γνωστούς ιούς και βρήκαν αντιστοιχία κατά 96,2%, με ένα κορωναϊό που είναι γνωστό ότι επιβιώνει σε νυχτερίδες.

Ο ιός χρησιμοποιεί τους ίδιους υποδοχείς με αυτούς που χρησιμοποιεί και ο SARS για να εισβάλλει στους πνεύμονες ενός ατόμου, προκαλώντας του συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πονοκέφαλος και η πνευμονία.

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι η πρώτη που περιγράφει λεπτομερώς τον νέο κοροναϊό, ο οποίος ονομάστηκε nCoV-2019.

Τα κρούσματα

Πλέον έχουν φτάσει τους 56 οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ είχαν επιβεβαιωθεί 1.975 κρούσματα μέχρι και το Σάββατο.

Η επιδημία του νέου κοροναϊού έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα.

Από τα μεσάνυκτα πρόκειται να απαγορευθεί η πρόσβαση σε όλα τα αυτοκίνητα που δεν κρίνεται απαραίτητο να κυκλοφορούν στη Σαντόου, μια πόλη με περισσότερους από 5 εκατομμύρια κατοίκους που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 και πλέον χιλιομέτρων νότια της Ουχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα υπεραστικά δρομολόγια λεωφορείων από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Διάβασε λεπτομέρειες για τον ιό, αλλά και τα πρώτα κρούσματα:

Παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό

Το άρθρο Τι έδειξαν οι έρευνες για την επιδημία του νέου κοροναϊού; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα