Νέος σεισμός στην Τουρκία | Εικόνες χάους με εγκλωβισμένους ανθρώπους και συντρίμμια

20:12 25/1/2020 - Πηγή: iPop

Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 Ρίχτερ ένας νέος σεισμός στην Τουρκία | Εικόνεςπλήττει τη χώρα με τον εγκέλαδο να αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες. 

Ο νέος σεισμός στην Τουρκία σημειώθηκε περίπου 100 χλμ μακριά από το Ντιγιάρμπακιρ, ενώ συνεχείς μετασεισμοί σημειώνονται κοντά στο Ελαγίζ της Τουρκίας με τον ισχυρότερο να είναι 5,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

lang="en" dir="ltr">Felt #earthquake (#deprem) M5.2 strikes 106 km NW of #Diyarbakır (#Turkey) 6 min ago. Please report to: https://t.co/9UQxowwNJy pic.twitter.com/Fl34NDILqb

— EMSC (@LastQuake) January 25, 2020

Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής αποδείχθηκε φονικός, αφού άφησε πίσω του 22 νεκρούς, που καταπλακώθηκαν από τα κτίρια που κατέρρευσαν από τον σεισμό σε δύο επαρχίες της ανατολικής Τουρκίας. Με βάση τις επίσημες πληροφορίες, οι τραυματίες αγγίζουν τους 1243. Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία αντιμετώπισης Καταστροφών στην Τουρκία τονίζει πως 43 άτομα διασώθηκαν από τα συντρίμμια μετά τον σεισμό και πως τελευταίος επιζών είναι μια 65χρονη με το όνομα Αισέ Γιλντίζ, που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια στην γειτονιά Μουσταφά Πασά της πόλης Ελαζίγ, 19 ώρες μετά τον σεισμό. Επίσης, και μια έγκυος διασώθηκε από τα ερείπια 12 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση στο Ελαζίγ.

LATEST — A woman named “Azize,” contacted by rescue teams through her cellphone and instructed both in Turkish and Kurdish to keep herself and others around calm, pulled out from rubble in eastern Turkey’s Elazığ 17 hours after 6.8 earthquakehttps://t.co/XKFaVlfiRR pic.twitter.com/k8NkWRbUfg

— DAILY SABAH (@DailySabah) January 25, 2020

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος από την πληγείσα επαρχία Ελαζίγ δήλωσε πως “Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντογκανιόλ της Μαλάτειας και άλλοι 18 στην Ελαζίγ”, ενώ όπως τόνισε, λήφθηκε η απόφαση να εκκενωθεί μια φυλακή στην επαρχία Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία, αφού υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.

Σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD), έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 401 μετασεισμοί μέχρι τώρα οι 14 εκ των οποίων είναι μεγέθους άνω των 4 βαθμών.

Στη δημοσιότητα έχει έρθει βίντεο από drone που κατέγραψε τον χαμό που επικρατεί στην περιοχή Ελαγίζ με κτίρια να έχουν γκρεμιστεί, ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί και τα χαλάσματα να είναι εκατοντάδες. Οι διασώστες προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν μια γυναίκα που είναι εγκλωβισμένη στα συντρίμμια.

Διάβασε λεπτομέρειες για τον σεισμό της Παρασκευής στην Τουρκία:

Δύσκολες στιγμές για την Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών απ’ τον σεισμό | Πάνω από 1.000 τραυματίες

Το άρθρο Νέος σεισμός στην Τουρκία | Εικόνες χάους με εγκλωβισμένους ανθρώπους και συντρίμμια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > iPop