Συνεχίζει να προκαλεί, να αυθαιρετεί και να διχάζει ο π. νικάνωρ παπανικολάου

09:16 4/5/2021 - Πηγή: Fimotro
✔️Παριστάνει  τον πνευματικό της «ΛΥΔΙΑΣ» γιατί έτσι θέλει η  αδελφή Αναστασία Πεχλιβάνη και αναστατώνει  την αδελφότητα ✔️Γιατί αυτή η ανοχή από τον Σεβ. Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα προς τον κληρικό του; Έχει καταλάβει το κακό που συντελείται; ✔️«…οὐαὶ τῶν ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι᾿ οὗ τὸ σκάνδαλον ἔρχεται». 

Η Ανάσταση του Χριστού διέλυσε το κράτος του διαβόλου, κατήργησε τον θάνατο και έσπασε τα δεσμά που μας κρατούν δεμένους με την αμαρτία. Όλα αυτά βέβαια για

όσους πιστεύουμε στον Αναστάντα Κύριό μας και προσπαθούμε «εν καινότητι ζωής» να περπατούμε και να πολιτευόμαστε.

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Απέφυγα τις άγιες ημέρες του Θείου Δράματος να ασχοληθώ με σκανδαλώδεις συμπεριφορές και προσπάθησα να μην κοινοποιήσω στους αναγνώστες του «Εξάψαλμου» θέματα άσχετα από την ιερότητα των ημερών και μάλιστα  της Μ. Εβδομάδος.
Επειδή όμως, παρά την Αναστάσιμη χαρά, δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα και μηνήματα από φίλους, αποφάσισα να σας ενημερώσω σχετικά με τις εξελίξεις του –όπως αποδεικνύεται – μείζονος εκκλησιαστικού προβλήματος της ιστορικής Αδελφότητας ΛΥΔΙΑ.Και μπορεί να ασχολούμαστε μόνον εμείς προς το παρόν αλλά πολύ σύντομα θα ασχοληθούν και οι υπόλοιποι που τώρα σιωπούν!
Ως προς το δικαστικό μέρος ο πρώην πνευματικός της Αδελφότητας π. Νικάνωρ Παπανικολάου μαζί με τις γνωστές θεραπαινίδες του, Αναστασία Πεχλιβάνη και Μαρία Κράλλη, για δεύτερη φορά παραπέμφθηκαν με βούλευμα σε δίκη και αναμένεται να δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη για ηθική και φυσική αυτουργία σε πλαστογραφία.
Συνεχίζουν πεισματικά να περιφρονούν τον οικείο επίσκοπο, Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο αρνούμενες οι δύο αδελφές να αναγνώσουν τις δύο παραινετικές επιστολές του προς την ολομέλεια της Αδελφότητος. Θα τις παρουσιάσουμε εμείς εδώ και θα καταλάβετε γιατί τις αποκρύπτουν από τις υπόλοιπες αδελφές.

Μάλιστα ενώ έχει απαγορευθεί από τον Σεβ. Σερρών να εξομολογεί πλέον ο Νικάνωρ τις αδελφές στην ΛΥΔΙΑ, εκείνος τις κουβαλάει στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τις 4Ε  και συνεχίζει να αποδέχεται τον τίτλο του «πνευματικού της Χριστιανικής Αδελφότητας ΛΥΔΙΑ».

Παραθέτουμε το ηχητικό διά του λόγου το αληθές για να καταλάβετε  το αδιάντροπο της κατάστασης. Πρόκειται για την προγραμματισμένη τηλεφωνική του παρέμβαση στην αναμετάδοση της τελετής αφής του Αγ. Φωτός από την 4Ε όπου εκεί με Περισσό θράσος παρουσιάστηκε ως ο πνευματικός της αδελφότητας. Και μόνο γιαυτό θα έπρεπε να καθίσει στο σκαμνί. Από που λαμβάνει εντολές; Από τον οικείο Μητροπολίτη ή από το δίδυμο Αναστασίας Πεχλιβάνη και Μαρίας Κράλλη;
Εξαπατά η «Τρόϊκα» τα μέλη της Αδελφότητος ότι ο π. Νικάνωρ έχει «ευλογία» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα να ιεροπρακτεί και μάλιστα να εξομολογεί στο παρεκκλήσι που έχουν εντός των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού, στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Αληθεύει άγιε Νεαπόλεως;Περιμένουνε μιαν απάντηση πριν αρχίσουμε να ασχολούμεθα εκτενώς με το θέμα και σας στενοχωρήσουμε πάλι….
Αλλά να ρωτήσω και τον άγιο Καθηγούμενο της Μονής Σπαρμού: έχει από τον Μητροπολίτη του,  τον  Σεβ. Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα κανονική άδεια και ευλογία να εξέρχεται της Μητροπόλεως και να μεταβαίνει το οίκημα του σταθμού, όπου διαμένουν μόνιμα οι αδελφές που διακονούν στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση; Γιατί εγώ ξέρω ότι ο άγιος Ελασσώνος του το έχει απαγορεύσει! Αλλιώς κάτι δεν πάει καλά.

Ποιος είναι ο π. Νικάνωρ τελικά; Γιατί δεν υπακούει στην Εκκλησία; Αυτοκέφαλος είναι; Επειδή είναι καθηγούμενος του σταυροπηγίου του Σπαρμού, νομίζει πως είναι και… πάσης Θετταλίας και Ολύμπου;
Ωστόσο, εκείνος απαιτεί -και το κατορθώνει με εκφοβισμούς και κανόνες- από τις αδελφές που δεν υπήκουσαν στον Μητροπολίτη Σερρών να κάνουν σ’ αυτόν αδιάκριτο υπακοή!

Έτσι, όπως ξαναγράψαμε την ίδια μέρα που σεβάσμιος κληρικός-πνευματικός από την Ι.Μητρόπολη Σερρών τελούσε το μυστήριο της ι. Εξομολόγησης στην Αδελφότητα, ο π. Νικάνωρ εξομολογούσε αδελφές, που τον ακολουθούν πιστά, στην Θεσσαλονίκη οι οποίες είχαν μεταφερθεί με πουλμανάκι .

Και μάλιστα – άκουσον, άκουσον -τις έβαλε επιτίμιο να μην μιλούν καθόλου εκείνες που άλλαξαν πνευματικό και σέβονται τον Επίσκοπό τους!
Ο π. Νικάνωρ αρνείται να συμμορφωθεί με την επισκοπική εντολή και εξακολουθεί να επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις εντός της αδελφότητας , επιλέγοντας έναν δρόμο εκτροπής από άποψη κανονικού και εκκλησιαστικού δικαίου.

Και βασανίζει ψυχές για ένα καλογερικό πείσμα ή για τα μάτια… (Ας μην συνεχίσω γιατί τότε θα κλάψουν πικρά…)
Μια αδελφή της άλλης πλευράς  ρώτησε μία από αυτές που συνεχίζουν να εξομολογούνται στον π. Νικάνορα αν όντως αληθεύει ότι έχουν «κανόνα» να μην τους μιλούν  κι εκείνη απέφυγε να απαντήσει αλλά απομακρύνθηκε κλαίγοντας! Πού ζούμε; Τι τραγικά γεγονότα εκ τυλίγονται μέσα σε ένα εκκλησιαστικό καθίδρυμα;

Αγαπητοί αναγνώστες, δεν απαντούν ούτε στο «καλημέρα»! Και το χειρότερο; Ούτε την ημέρα της Ανάστασης- ναι της Ανάστασης-  δεν είχαν ευλογία από τον μέγα Γέροντα να απαντήσουν στο «Χριστός Ανέστη» που μάταια η άλλη πλευρά τους έλεγε!

Σε ποιόν Θεό πιστεύει ο π. Νικάνωρ; Δεν άκουσε τίποτε για το «συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει» και το «αλλήλους περιπτυξώμεθα»;Αλλά αυτά ισχύουν για τους άλλους!

Πριν την Μεγάλη Εβδομάδα συνέβη το εξής περιστατικό. Η πλέον παλαιά από τις αδελφες της ΛΥΔΙΑΣ, ηλικίας σήμερα 85 ετών και πρώτη συνεργάτιδα του μεγάλου οραματιστή Γέροντος Θεοφιλου Ζησοπουλου, συνάντησε «κλειστές πόρτες» στην προσπάθεια της να επισκεφτεί τις αδελφες της ΛΥΔΙΑΣ που διακονούν στο Χωράφι του Γέροντα στην Μικρή Βόλβη. Εξέφρασε την επιθυμία της στην Μαρία Κράλλη (αυτοαποκαλούμενη ως Προεστώσσα) όμως αντιμετώπισε την οργίλη άρνηση της με φωνές που ακούστηκαν πανταχόθεν. Εν τέλει της απαγορεύτηκε η έξοδος από τις εγκαταστάσεις της Αδελφότητας στην Ασπροβάλτα για την ολιγόωρη επίσκεψη που η σεβαστή γερόντισσα επιθύμησε να πραγματοποιήσει στις εμπερίστατες και ταλαιπωρημένες αδελφές του Χωραφιού.

 Το παραπάνω λυπηρό περιστατικό εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ύβρεων και απαξιωτικών συμπεριφορών που υπομένουν οι παλαιότερες αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ, οι οποίες διαβιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες στο κοινόβιο της Αδελφότητας.
Επίσης πριν τις άγιες ημέρες των Παθών, ύστερα από αλλεπάλληλες καταγγελίες στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνεχείς ελέγχους, η υπηρεσία προέβη σε κατάσχεση δύο περίπου τόνων τυριού! Θλιβερά γεγονότα, για τα οποία είχαμε αναφερθεί εκτενώς. Το θλιβερότερο όμως είναι ότι η πλευρά του π. Νικάνορος και της Αναστασίας Πεχλιβάνη το πανηγύρισαν!! Πόση χαιρεκακία πια;
Και κάτι που αφορά την ημετέρα ταπεινότητα. Είχα την… τιμή να με πιάσουν πάλι στο στόμα τους! Τους ενοχλεί λέει η υποστήριξή μου προς τις διωκώμενες. Διαμαρτύρεται η Μαρία Κράλλη γιατί δεν επικοινώνησα με την… αυτής εξοχώτητα την «άτυπη και αυτοαποκαλούμενη προεστώσσα»! Μήπως εκείνη θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μου; Η δική μου στήριξη στις διωκώμενες αδελφές είναι πρωτίστως θέμα παρουσίασης της αλήθειας, μετά από δημοσιογραφική έρευνα. Είναι θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννη, ο οποίος τις είχε περιεβάλει με πολλή αγάπη. Είναι θέμα τιμής και μνήμης στο πρόσωπο του επίσης μακαριστού ιερομονάχου Γέροντος Θεοφίλου, τον οποίο ο π. Νικάνωρ και η παρέα του περιφρόνησαν και πρόδωσαν και του οποίου το έργο διέλυσαν.

Στηρίζω και θα συνεχίσω να στηρίζω  τις φτωχές αδελφές που διώκονται γιατί ο π. Νικάνωρ δεν έκανε μόνο κακό στην ΛΥΔΙΑ, αλλά συνεχίζει να κάνει κακό στην Εκκλησία! Και αν οι αρμόδιοι Αρχιερείς δεν επιληφθούν του θέματος άμεσα, θα δείτε ότι θα εξελιχθεί σε μείζον εκκλησιαστικό σκάνδαλο και πρόβλημα, που μόνο κακό θα κάνει.

 

Keywords
Αναζητήσεις
αναστασια πεχλιβανη του νικολαου, αδερφη μαρια κραλλη στην ασπροβαλτα
Τυχαία Θέματα