Τι αντίκτυπο έχει η επιβράβευση για τη νέα σου σιλουέτα;

19:06 31/8/2019 - Πηγή: iPop

Είσαι γυναίκα, στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη και όλα φαίνονται φυσιολογικά. Είναι όμως; Τι αντίκτυπο έχει σε σένα η επιβράβευση των άλλων για τη νέα σου σιλουέτα;

«Βασικά δε ξέρω. Αν έχανα λίγο απ’ τα μπούτια;». Ίσως αυτά για σένα να είναι προβληματισμοί που δεν έχεις. Ίσως, όμως, να είναι η καθημερινότητα σου. Ίσως η επιβράβευση για τη νέα σου σιλουέτα να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε σένα απ’ όσο νομίζεις.

Τελικά, τι πρέπει να κάνεις; Τι πρέπει
να σκεφτείς;

Όταν κάποιος σου λέει ότι πάχυνες, η αντίδραση σου και η επίδραση του σχολίου αυτού στη ψυχοσύνθεση σου είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιος σου λέει ότι σου πάει το νέο σου φιγουρίνι; Η ζυγαριά σου δείχνει ότι είσαι κοντά στα 62 κιλά που ήθελες εδώ και 2 μήνες, αλλά εσύ για κάποιο λόγο δεν είσαι ικανοποιημένη.

Έχεις εθιστεί στο να χάνεις κιλά αλλα αυτό δε σε κάνει χαρούμενη

Ο άντρας σου σου λέει πως ομόρφυνες και οι συνάδελφοι σου σε πλησιάζουν για να σου πουν «E! τώρα μάλιστα δεν ήταν κατάσταση αυτή. Συγγνώμη κιόλας στο λέω τώρα που είσαι άλλος άνθρωπος».

Αυτά τα σχόλια σου δίνουν κίνητρο ή σε παρασύρουν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι; Μάλλον η επιβράβευση για τη νέα σου σιλουέτα δεν σου κάνει τόσο καλό όσο νομίζεις…

Τα πράγματα είναι απλά

Αν είσαι αδύνατη θα το παρατηρήσουν οι άλλοι. Αν, όμως, είσαι πιο υγιής θα το παρατηρήσεις εσύ. Είναι παράλογο να σκεφτεί κανείς ότι με εξαντλητικές δίαιτες και φάρμακα το πρόβλημα θα λυθεί.

Παρόλα αυτά, εσύ παρατηρείς ότι αυτή η λύση αποδίδει και τα θετικά σχόλια έρχονται το ένα μετά το άλλο. Άλλα στο τέλος της ημέρας, δεν είναι τα θετικά σχόλια που θα σου αναπληρώσουν τα χαμένα γεύματα, μία ζεστή σοκολάτα που δεν ήπιες στο αγαπημένο σου καφέ και την πληγωμένη ψυχολογία σου γιατί τελικά έφαγες εκείνη τη μπάρα δημητριακών για να μην πέσεις κάτω.

Τα θετικά σχόλια, σίγουρα, δε θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια στον αποδυναμωμένο οργανισμό σου να σηκωθεί το πρωί για να πάει στη δουλειά

Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να παραμελούμε την υγεία μας και ν’ αφήνουμε τον εαυτό μας στην τύχη του αλλά το να του επιβάλλουμε μία μοίρα γεμάτη στερήσεις, πόνο, καταπίεση γιατί «…η ομορφιά θέλει θυσίες…» είναι το άλλο άκρο.

Το άρθρο Τι αντίκτυπο έχει η επιβράβευση για τη νέα σου σιλουέτα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα