Ψυχολογικό τεστ: Ποια οικογένεια δεν είναι αληθινή;

16:00 31/8/2019 - Πηγή: iPop

Το ήξερες πως οι σχέσεις είναι τόσο απαραίτητες για την υγεία σου όσο και η διατροφή και η γυμναστική; Σύμφωνα με έρευνες, οι απομονωμένοι ενήλικες αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο για φλεγμονή και λοιμώξεις, με αυτούς που δεν γυμνάζονται. Οι πρώτες σχέσεις τη ζωή μας είναι αυτές με την οικογένειά μας κατά την παιδική μας ηλικία και συνήθως καθορίζουν και το πώς βλέπουμε τον κόσμο. Κι αυτό το ψυχολογικό τεστ θέλει να μάθει πώς βλέπεις τον κόσμο!

Το συγκεκριμένο

ψυχολογικό τεστ θα διαπιστώσει πώς οι πρώτες σχέσεις στη ζωή σου έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητά σου.

Κοίταξε προσεκτικά την εικόνα παρακάτω. Ποια οικογένεια πιστεύεις ότι δεν είναι αληθινή; Μην το σκεφτείς για πολλή ώρα, θέλουμε απλά το ένστικτό σου!

Όταν είσαι έτοιμη, σκρόλαρε παρακάτω για να δεις εάν μάντεψες σωστά και τι σημαίνει η επιλογή σου για την προσωπικότητά σου.

Το ψυχολογικό τεστ:

Οικογένεια #1

Εάν η απάντησή σου είναι η οικογένεια #1, τότε δεν μάλλον δεν είσαι ένα άτομο προσανατολισμένο στην οικογένεια, τουλάχιστον με την παραδοσιακή έννοια. Συμπεριφέρεσαι στους φίλους σου σαν να είναι η πραγματική σου οικογένεια και τους βοηθάς να είναι χαρούμενοι. Προσπαθείς συνεχώς να κάνεις το καλό στις ζωές των άλλων.

Ίσως έχεις μεγαλώσει χωρίς ένα ισχυρό πατρικό πρότυπο, γι’ αυτό και κάνεις τα πάντα για όσους σ’ έχουν ανάγκη, όπως ακριβώς έκανε και η μητέρα σου.

Μπορεί αυτή η οικογένεια στην εικόνα να μην είναι η πιο ευτυχισμένη, αλλά είναι μια αληθινή οικογένεια. Η μητέρα ξεκάθαρα νοιάζεται για το παιδί, κρατάει το χέρι του και το προστατεύει απ’ τον πατέρα. Διάλεξες την εικόνα αυτή ως ψεύτικη γιατί δεν θέλεις να μεγαλώσουν κι άλλοι σαν εσένα.

Οικογένεια #2

Εάν μάντεψες ότι η δεύτερη οικογένεια δεν είναι αληθινή, δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο για σένα απ’ την οικογένεια. Πιστεύεις στην οικοδόμηση σταθερών και μακροχρόνιων σχέσεων που βασίζονται στην εμπιστοσύνη. Βάζεις τις ανάγκες της οικογένειάς σου πρώτες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως αφήνεις λίγο πίσω τις δικές σου.

Ίσως παρατήρησες ότι οι άνθρωποι στην εικόνα δεν μοιάζουν με αληθινή οικογένεια. Οι ενήλικες δεν φαίνεται να δίνουν όλη την προσοχή τους στο παιδί, και το παιδί δεν προσπαθεί επίσης να πιάσει το χέρι τους. Είναι σαν μια ομάδα αγνώστων που περπατάνε μαζί. Αφού είσαι άτομο της οικογένειας, σου ήταν εύκολο να εντοπίσεις σωστά την ψεύτικη οικογένεια.

Οικογένεια #3

Αν απάντησες το νούμερο τρία, μάλλον προέρχεσαι από μια δυσλειτουργική οικογένεια. Λόγω της τραυματικής σου εμπειρίας, δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς τους ανθρώπους και νιώθεις άγχος όταν συναναστρέφεσαι με άλλους. Τείνεις να υπερναναλύεις τα πράγματα στο μυαλό σου, επειδή σκέφτεσαι πολύ το μέλλον.

Οι άνθρωποι στην εικόνα φαίνονται να είναι μια αγαπημένη οικογένεια κι είναι αληθινή. Οι γονείς αγκαλιάζονται ενώ περπατάνε και ο πατέρας κρατάει το χέρι του παιδιού. Επειδή μεγάλωσες σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον, βλέπεις με επιφύλαξη μια υγιή οικογενειακή σχέση. Δεν πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να υπάρξει κι γι’ αυτό και διάλεξες αυτή την οικογένεια ως ψεύτικη.

Κάνε και αυτό το ψυχολογικό τεστ:

Το ψυχολογικό τεστ που δείχνει τι σε απασχολεί αυτή την περίοδο

Photos: depositphotos

Το άρθρο Ψυχολογικό τεστ: Ποια οικογένεια δεν είναι αληθινή; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα