Τι αλλάζει για όσους έρχονται στην Ελλάδα με αεροπλάνο; | Τα νέα κρούσματα του ιού

18:24 27/6/2020 - Πηγή: iPop

NOTAM εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση φόρμας από τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα

Η Notam που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου υποχρεώνει όλους τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα

να συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα σχετικά με τον κορονοϊό.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας μας, ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αεροπορική οδηγία (Notam), που εκδόθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και θα ισχύει από σήμερα έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, και η οποία προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα.

Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν εισέλθουν στη χώρα, παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το σημείο αναχώρησής τους, τη διάρκεια των προηγούμενων διαμονών σε άλλες χώρες και τη διεύθυνση της διαμονής τους ενώ βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η συμπλήρωση φόρμας από τους επιβάτες είναι υποχρεωτική και αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες και τη φόρμα συμπλήρωσης. 

Τα νέα κρούσματα

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3366, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

753 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1873 (55.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίγουν τα σύνορα της Ευρώπης αλλά όχι για όλους | Τι συμβαίνει με τις ΗΠΑ;

Photo: Pexels

Το άρθρο Τι αλλάζει για όσους έρχονται στην Ελλάδα με αεροπλάνο; | Τα νέα κρούσματα του ιού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα