Θες να ξεχαστείς; Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να το καταφέρεις

19:28 16/8/2019 - Πηγή: iPop

Κάποιες φορές που η ανεμελιά είναι απαραίτητη. Είτε σε δύσκολες καταστάσεις, είτε σε συναισθηματικούς προβληματισμούς, είτε σε πολύ άσχημες στιγμές μας, το αίσθημα του να είσαι ξέγνοιαστος είναι το καταλληλότερο. Πως θα καταφέρει κάποιος να νιώσει ανέμελος; Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο και για να το πετύχεις, σου μαθαίνουμε ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για ξενοιασιά.

Τι είναι ξενοιασιά;

Ξένοιαστος ή ξέγνοιαστος είσαι όταν νιώθεις απελευθερωμένος από τα προβλήματα. Όταν τα ξεχνάς και, για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν τα «κουβαλάς» στη συνείδησή σου. Είναι σημαντικό ένας

άνθρωπος να μπορεί να νιώσει ξένοιαστος! Μέσω της ξενοιασιάς, νιώθεις χαλαρός, λειτουργείς καλύτερα, δεν αναλώνεσαι. Πολλές φορές, μάλιστα, η ξενοιασιά σε κάνει να είσαι πιο αποτελεσματικός, πιο ευδιάθετος ακόμα και πιο focus σε καθετί που κάνεις. Είναι προτέρημα να βοηθάς τον εαυτό σου να ξεχαστεί και για να το πετύχεις, είμαστε εμείς εδώ.

Τρόποι για ξενοιασιά:Μουσική

Τι πιο χαλαρωτικό και πιο ωραίο; Η μουσική, αναμφίβολα, είναι ένας από τους τρόπους για να ηρεμήσεις. Η μουσική είναι ικανή να καλμάρει και τους πιο άγριους ανθρώπους κι αυτό δεν είναι ψέμα. Γι’ αυτό φτιάξε την playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια, κάθισε αναπαυτικά στο κρεβάτι, αν θες ξάπλωσε κιόλας. Βάλε τα ακουστικά και αφέσου στο ρυθμό και στους στίχους των τραγουδιών.

Παρέα

Οι φίλοι σου θα είναι, πάντα, εκεί στις δύσκολες στιγμές. Αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να νιώσεις ανέμελος. Μια βόλτα, μια συζήτηση, ένας καφές μαζί τους είναι ό,τι καλύτερο. Πάρε τον κολλητό σου και βγείτε για έναν καφέ, μιλήστε για θέματα που σας απασχολούν, χωρίς να τους δίνετε τεράστια διάσταση, άκουσε τι έχει να σου πει και μετά μιλήστε περί ανέμων και υδάτων. Είναι αποτελεσματικό, δοκίμασε το!

Ύπνος

Αναμφίβολα, την ώρα του ύπνου, δεν θα σκέφτεσαι τίποτα. Ναι μεν δεν θα ξεχαστείς τελείως, καθώς ενδέχεται να ξυπνήσεις και να σκεφτείς αμέσως τους προβληματισμούς σου, αλλά ο ύπνος θα σε αναζωογονήσει. Θα σηκωθείς και θα είσαι αποφορτισμένος, θα σκεφτείς πιο καθαρά, θα είσαι πιο ήρεμος και θα έχεις την ικανότητα να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά.

Γυμναστική

Photo: Unsplash/chuttersnap

Είναι ένας τρόπος για να ξεχαστείς! Η γυμναστική απαιτεί συγκέντρωση και προσήλωση στη δραστηριότητα που κάνεις. Είτε κάνεις όργανα, είτε τρέχεις, είτε κάνεις κολύμπι πρέπει να δίνεις το 100% της προσπάθειας, γεγονός που δεν σου αφήνει περιθώρια να κάνεις άλλες σκέψεις.

Δουλειά

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η δουλειά είναι στα must για την απόλυτη ξενοιασιά. Η επεξεργασία κάποιων ιδεών, η προσήλωση σ’αυτό που κάνεις, αλλά και ο στόχος να το κάνεις καλά είναι οι καλύτεροι τρόποι για ξενοιασιά. Μάλιστα, μέσα στη φόρτιση και την πνευματική πίεση ενδέχεται να αποδειχθείς πιο αποτελεσματικός και πιο καίριος στις αποφάσεις που θα πάρεις για το πρότζεκτ που ετοιμάζεις.

Photo: Unsplash.com/ Micael Sáez

Το άρθρο Θες να ξεχαστείς; Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να το καταφέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα