Back to school: Πότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά;

15:24 16/8/2019 - Πηγή: iPop

Πότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά; Οι μαθητές έχουν μερικές εβδομάδες ακόμη μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία. Η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Back to school που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι ή απλά νέα σχολική χρονιά κι επιστροφή στα θρανία. Πότε οι μαθητές θα καθίσουν και πάλι

στο θρανίο τους και οι δάσκαλοι και καθηγητές στα έδρανα; Πότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, 2019-2020;

Όπως έγινε γνωστό, σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Δηλαδή, σύμφωνα με το πρόγραμμα οι μαθητές θα καθίσουν και πάλι στα θρανία την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα:

Tο πρώτο ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου,το δεύτερο στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου καιτο τρίτο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Η διδασκαλία των μαθημάτων για το 2019 αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Να τονίσουμε πως αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων δεν θα αλλάξει τίποτα και τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως οι βάσεις των μαθημάτων για το 2019, θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, όπως είθισται, επίσημα από το υπουργείο Παιδείας.

Κι έτσι, θα μπει κι ένα τέλος στην αγωνία των περίπου 81.900 υποψηφίων των πανελληνίων οι οποίοι είναι ένα βήμα πριν την είσοδό τους σε κάποιο από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Photo: unsplash/Tim Arterbury

Το άρθρο Back to school: Πότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα