Πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου με ζεστό ή κρύο νερό;

16:48 16/8/2019 - Πηγή: iPop

Η φροντίδα των μαλλιών απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και δεν είναι πάντα εύκολη. Το λούσιμο των μαλλιών, για παράδειγμα, δεν είναι μια τόσο… απλή διαδικασία ρουτίνας, όσο φαίνεται!

Το λούσιμο των μαλλιών έχει τα δικά του tricks. Πρέπει να χρησιμοποιείς σωστό σαμπουάν, σωστό conditioner, να τρίβεις σωστά τα μαλλιά σου και… σωστή θερμοκρασία.

Και τελικά τι είναι καλύτερο το ζεστό ή το κρύο νερό; Πώς επιδρά το κάθε ένα στην υγεία των μαλλιών;

Ζεστό ή κρύο νερό… το ιδανικό για το λούσιμο των μαλλιών;Η επίδραση του ζεστού νερού στα μαλλιά

Ανοίγει τους πόρους και καθαρίζει

πολύ καλά

Ο ατμός απ’ το ζεστό νερό, που σε κάνει να νιώθεις σαν να κάνεις σάουνα, σε βοηθά για να ανοίξουν οι πόροι. Κι όταν οι πόροι ανοίγουν, επιτρέπουν στο τριχωτό της κεφαλής να απορροφήσει την υγρασία και τα φυσικά έλαια, τα οποία είναι καλά για την ανάπτυξη της τρίχας. Παράλληλα, το ζεστό νερό βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς αλλά και στα περίσσεια έλαια που μπορεί να συσσωρεύονται στα μαλλιά.

Κάνει τα μαλλιά «στεγνά» και τα φριζάρει

Όταν ξεπλένεις τα μαλλιά σου με ζεστό νερό, τότε μπορεί να φύγουν όλα αυτά τα έλαια και η υγρασία από τα μαλλιά σου, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φριζάρουν και να δείχνουν αφυδατωμένα!

Η επίδραση του κρύου νερού στα μαλλιά

«Σφραγίζει» την υγρασία

Το κρύο νερό «σφραγίζει» την υγρασία στα μαλλιά κι έτσι το τριχωτό της κεφαλής παραμένει ενυδατωμένο. Παράλληλα, κλείνει τους πόρους, αποτρέποντας την… εισβολή της βρωμιάς και των υπερβολικών ελαίων.

Μειώνει τον όγκο στα μαλλιά

Το κρύο νερό τείνει να παγιδεύει την υγρασία στα μαλλιά μας και δεν την αφήνει να φύγει. Ως αποτέλεσμα της υπερβολικής υγρασίας, τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται περισσότερο επίπεδα, χωρίς καθόλου όγκο.

unsplash/Gregory PappasΚαι ποια είναι η λύση;

Πρέπει να χρησιμοποιείς τόσο ζεστό, όσο και κρύο νερό! Δηλαδή;

Βήμα 1. Ξεκίνα με ζεστό νερό. Κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με το αγαπημένο σου σαμπουάν και βγάλε την περισσότερη βρωμιά και τα έλαια από τα μαλλιά.

Βήμα 2. Ξέπλυνε τα μαλλιά με ζεστό νερό και βάλε τη μαλακτική σου κρέμα.

Βήμα 3. Ξέπλυνε τα μαλλιά με κρύο νερό κι άφησέ το να σφραγίσει τους πόρους.

Photo: unsplash/Zbysiu Rodak

Το άρθρο Πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου με ζεστό ή κρύο νερό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα