Θες ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο; 5+1 στόχοι ομορφιάς που πρέπει να θέσεις τώρα!

14:07 18/3/2022 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να διατηρήσεις μία ρουτίνα περιποίησης προσώπου; Άπειρες είναι η απάντηση. Πόσες φορές τα κατάφερες; Καμία! Οι ειδικοί, όμως, επιμένουν σε αυτό και το συγκεκριμένο άρθρο είναι μία προσπάθεια για να σε πείσουμε να το δοκιμάσεις ξανά. Να θυμάσαι πως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να δεις αλλαγές είναι απλά, ενώ το κλειδί βρίσκεται στην συνέπεια.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τις συμβουλές μας και τους στόχους που πρέπει να θέσεις εάν θέλεις μελλοντικά να

έχεις μία υγιή επιδερμίδα χωρίς σημάδια γήρανσης. Εμπιστεύσου μας!

Σακούλες και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Το μυστικό για να τα εξαφανίσεις!

Ρουτίνα περιποίησης προσώπου: 6 στόχοι που πρέπει να θέσεις άμεσα!Βάζε αντηλιακό κάθε μέρα

Το αντηλιακό είναι το πιο αποτελεσματικό προϊόν για την περιποίηση του δέρματός σου και η νούμερο 1 αντιγηραντική κρέμα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η συνεπής χρήση αντηλιακού έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πρόληψη της επιταχυνόμενης γήρανσης και των καρκίνων του δέρματος.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εντάξεις στην πρωινή σου ρουτίνα το αντηλιακό. Οι ειδικοί συνιστούν, μάλιστα, να φοράς ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο, καθώς και να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα με SPF. Το ευρύ φάσμα σημαίνει ότι το αντηλιακό θα προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UVA, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος και των ακτίνων UVB, που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα.

Εάν πιστεύεις ότι αντηλιακό πρέπει να φοράς μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος! Μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και το μπλε φως που παράγεται από τους υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές σου έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα σου και το αντηλιακό μπορεί να σε σώσει!

Μην κοιμάσαι με το μακιγιάζ σου

Ο ύπνος με μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από δερματικά προβλήματα. Από φραγμένους πόρους και εξάρσεις μέχρι υπερβολική ξηρότητα χειλιών, ενώ κινδυνεύεις να βλάψεις σοβαρά και τα μάτια σου.

Homemade περιποίηση προσώπου: Όσα μπορείς να κάνεις σήμερα για να είσαι λαμπερή αύριο!

Προστάτεψε το δέρμα σου από το κρύο

Ο χειμώνας είναι ίσως η πιο απαιτητική εποχή για το δέρμα σου γι’ αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς πρόσθετα προϊόντα περιποίησης, καθώς ο κρύος καιρός, η χαμηλή υγρασία και ο αέρας επηρεάζουν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Ψάξε για προϊόντα που περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως γλυκερίνη και γαλακτικό αμμώνιο , επειδή αυτά τα συστατικά μπορούν πραγματικά να τραβήξουν την υγρασία στο δέρμα σου.

PexelsΔιατήρησε μία ρουτίνα απλή

Οι ειδικοί προτείνουν η ρουτίνα περιποίησης προσώπου σου να είναι απλή αλλά να την εφαρμόζεις σε καθημερινή βάση. Δεν σημαίνει ότι επειδή ακολουθείς περισσότερα βήματα περιποίησης το δέρμα σου θα φαίνεται καλύτερα, αντιθέτως θα ερεθιστεί πιο εύκολα.

Επικεντρώσου σε 3 βασικά προϊόντα που θα κάνουν την πραγματική διαφορά: ένα αντηλιακό, ένα καθαριστικό και μια ενυδατική κρέμα.

Μην καπνίζεις

Σύμφωνα με τα  Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες καπνίζουν τσιγάρα. Επιπλέον, με την άνοδο της «ψυχαγωγικής» κάνναβης, η κατηγορία των καπνιστών διευρύνεται.

Σε κάθε περίπτωση, όταν καπνίζεις επηρεάζεις το δέρμα σου, κάνοντάς το να φαίνεται ξηρό και κόκκινο.

Οι μύθοι για τη ρετινόλη που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Ενίσχυσε τη ρουτίνα σου με ρετινόλη και βιταμίνη C

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το δέρμα σου μπορεί να επωφεληθεί από τον ορό και το αντηλιακό με βιταμίνη C το πρωί και τη ρετινόλη το βράδυ. Η ρετινόλη είναι μια ηπιότερη μορφή ρητινοειδούς που προέρχεται από την βιταμίνη Α. Τα προϊόντα ρετινόλης διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή, ενώ τα ρετινοειδή απαιτούν συνήθως ιατρική συνταγή.

Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό, άρα είναι ένα προϊόν που βοηθά το περιβαλλοντικό στρες, τη γήρανση και τις οξειδωτικές διαδικασίες. Είναι ωφέλιμο να βάζεις λίγο κάτω από το αντηλιακό σου, καθώς έχει διπλή δράση, προστατεύοντας από τις ακτίνες του ήλιου και μειώνοντας την εμφάνιση των ηλιακών κηλίδων ή τη μελάγχρωση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θες ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο; 5+1 στόχοι ομορφιάς που πρέπει να θέσεις τώρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα