Stolen Lives: Όταν ο πόλεμος αλλάζει την καθημερινότητά σου σε κλάσματα δευτερολέπτου – Ένα συγκλονιστικό illustration από την Ουκρανία

12:29 18/3/2022 - Πηγή: iPop

Με τις βίαιες επιθέσεις να συνεχίζονται στην Ουκρανία, αρκετοί Ουκρανοί καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας τα social media και την τέχνη τους, βρίσκουν έναν τρόπο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά τους, η οποία έχει αλλάξει δραματικά.

Ανάμεσά τους και η Sasha Anisimova, μία Ουκρανή illustrator που ζει στο Κίεβο και δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία ανατριχιαστική εικόνα. Πήρε την φωτογραφία

μίας βομβαρδισμένης πολυκατοικίας από την περιοχή στην οποία ζει και την μετέτρεψε σε ένα illustration, στο οποίο απεικονίζεται η ζωή και ο θάνατος του πολέμου.

Yulia Vus: Η Ουκρανή καλλιτέχνης που περιγράφει μέσα από κόμικς όσα ζει- Πρέπει να τα δεις κι εσύ

«Stolen Lives» illustration: Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το τρομερό πρωινό

«Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα κρατήσει, δεν με νοιάζει πόσοι έμειναν χωρίς σπίτια και ανθρώπους, δεν ξέρω πότε θα πάψουμε να ακούμε τον θόρυβο. Ξέρω ότι ζούσαμε τις φυσιολογικές ζωές μας, αλλά μας τις έκλεψαν και το ονόμασαν σωτηρία. Δε θα καταλάβω ποτέ τον πόλεμο και δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το τρομερό πρωινό. Δε θα καταλάβω ποτέ πώς μπορείς να φωνάζεις τα ψέματα και να ψιθυρίζεις την εμπιστοσύνη».

Όταν ο πόνος γίνεται τέχνη – 10 illustrations που αφιερώνονται με αγάπη στην Ουκρανία και στους ανθρώπους της

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sasha Anisimova (@sasanisimova)

 Στο σκίτσο που ονόμασε Stolen Lives (κλεμμένες ζωές), βλέπουμε ανθρώπους στα ανοιχτά, πλέον, δωμάτιά τους να μαγειρεύουν, μία γυναίκα να γυμνάζεται κι ένα παιδί να κάνει τα μαθήματά του. Όπως ακριβώς κάνεις κι εσύ, μόνο που εκείνοι, πλέον, προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Stolen Lives: Όταν ο πόλεμος αλλάζει την καθημερινότητά σου σε κλάσματα δευτερολέπτου – Ένα συγκλονιστικό illustration από την Ουκρανία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Stolen Lives, Όταν, Ουκρανία,Stolen Lives, otan, oukrania