Θέλεις να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα; Οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις σεξ!

17:04 24/3/2022 - Πηγή: iPop

Ενώ κάνεις σεξ, συνήθως δεν σκέφτεσαι πόσο υπέροχο θα είναι το δέρμα σου αργότερα. Όμως, όπως και σε άλλες δραστηριότητες, τα οφέλη του εκτείνονται πέρα ​​από κάθε ευχαρίστηση που προκύπτει από εκείνη τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, το σεξ έχει τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του δέρματος ιδιαίτερα για τις γυναίκες, και μπορεί ακόμη και να σε κάνει να φαίνεσαι νεότερη.

Η Alisa Vitti, ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Flo Living και ειδικός σε θέματα λειτουργικής διατροφής και γυναικείων ορμονών, εξηγεί ότι είναι σημαντικό πρώτα να ορίσουμε τι σημαίνει «κάνω σεξ», επειδή δεν είναι όλα τα είδη του σεξ ίσα, ούτε ίδια. 

4+1 sex games που θα αλλάξουν την ερωτική σου ζωή και θα επαναφέρουν το πάθος στην σχέση σου!

«Για τις γυναίκες, το σεξ που μας ωφελεί είναι η διέγερση της κλειτορίδας και αποδεικνύεται ότι η επίτευξη κορύφωσης δεν είναι απαραίτητη για να επιτευχθούν όλα τα οφέλη για την υγεία», εξήγησε η Vitti. « Οι περισσότεροι συγχέουν τις λέξεις οργασμός και κορύφωση. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το Climax είναι το μεγάλο φινίρισμα. Ο οργασμός είναι οτιδήποτε άλλο, και όσο περισσότερο παρατείνετε τον οργασμό, τόσο περισσότερο μονοξείδιο του αζώτου και ωκυτοκίνη θα παράγετε, κάτι που προκαλεί όλα τα υπόλοιπα οφέλη», συμπλήρωσε η Vitti.

Top οφέλη του σεξ στην υγεία και την επιδερμίδα:

Η απελευθέρωση αυτού του μονοξειδίου του αζώτου και της ωκυτοκίνης μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών, στην αποβολή της κορτιζόλης, στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Στις γυναίκες, βοηθά ακόμη και στη ρύθμιση της ωορρηξίας. «Όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, το σύστημα απόκρισης στο στρες και το αναπαραγωγικό σου σύστημα αποδίδουν βέλτιστα, το δέρμα έχει επίσης την ευκαιρία να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο. Όταν είσαι αγχωμένη και υπολειτουργείς, θα το δεις στο πρόσωπό σου», είπε η Vitti.

Μπορείς να μείνεις έγκυος εάν έχεις περίοδο; Απαντάμε στις πιο κοινές ερωτήσεις σου για το σεξ!

Αυτή η ενίσχυση ωκυτοκίνης μπορεί να ηρεμήσει και να ενθαρρύνει τον καλύτερο ύπνο. «Ένας ξεκούραστος νυχτερινός ύπνος σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, βελτιωμένη μνήμη, γερό ανοσοποιητικό και ενισχυμένη υγεία – όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν σε ένα πιο υγιές δέρμα», δήλωσε ο Jess O’Reilly, σεξολόγος.

Και όταν το σεξ είναι ιδιαίτερα έντονο, μπορεί να λειτουργήσει ως άσκηση, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος που φέρνει θρεπτικά συστατικά στο δέρμα, μπορεί να έχει ακόμη και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. «Αυτή η μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών προάγει την ανάπτυξη κολλαγόνου για να αποτρέψει τη χαλάρωση του δέρματος και αναγεννά νέα κύτταρα του δέρματος για να διατηρήσει το δέρμα λαμπερό και απολεπισμένο σωστά», δήλωσε ο πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Corey L. Hartman στη HuffPost.

Pexels

Όσο για εκείνη τη λάμψη που εκπέμπεις αμέσως μετά την πράξη; Ο O’Reilly εξήγησε ότι το σεξ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της DHEA, μιας ορμόνης που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την κατάθλιψη, αλλά έχει και οφέλη ομορφιάς, όπως τα λαμπερά μάτια, μαλλιά και δέρμα.

Παρά τον μύθο ότι ο αυνανισμός προκαλεί ακμή, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι το κλειδί για την εξάλειψή της – όλα αυτά τα οφέλη μπορούν να καρπωθούν ανεξάρτητα από το αν έχεις κάποιον να σε ικανοποιήσει ή όχι.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλεις να απομακρύνεις κάποιο σπυράκι, πριν πας στον δερματολόγο σου, προσπάθησε να φροντίσεις τον εαυτό σου με άλλους τρόπους. Και να θυμάσαι, είναι επιλογή σου το ποιος θα σε συνοδεύσει.

«Δώσε στον εαυτό σου ένα χεράκι»: Η καμπάνια που σε καλεί να απομυθοποιήσεις τον αυνανισμό

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θέλεις να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα; Οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις σεξ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα