Θεαματική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

18:13 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Με θεαματική άνοδο έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Άνοδος 7,4% μονάδων, έπειτα από τις σημαντικές απώλειες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Σημαντική άνοδος σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να φτάνει τις 487,92 μονάδες, στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, ενώ ο όγκος των συνολικών συναλλαγών έφτασε τα 74,6 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας την ελεύθερη πτώση και τις σημαντικές απώλειες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Γενικός

Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολούθησε την ανοδική πορεία που σημειώθηκε και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα περισσότερα άνοιξαν τη σημερινή τους συνεδρίαση με σημαντικά, την ώρα που στις κινέζικες εξαγωγές παρατηρούνται μεγάλες αδυναμίες.

Ενδεικτικά, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,56% στις 5.789 μονάδες και την ίδια στιγμή, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,97% στις 9.149 μονάδες.

Σημειώνεται πως σημαντικά ήταν τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών, με τη Eurobank να έχει κέρδη 29,94%, η Τράπεζα Πειραιώς 28,57%,η Εθνική Τράπεζα σημείωσε άνοδο της τάξεως του 26,27% και την Alpha Bank άνοδο στα 21,21%.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Θεαματική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα